Sofie Svanlund

2011-03-29
17:04:19

Nu susar jag fram
Idag har jag susat hem från tåget genom regnet. Susat på min nya cykel. Jag älskar den, den är svart, jättefin och har en liten korg. Jag införskaffade den igår och har cyklat som en galning sedan dess, mina ben är som spaghetti. Men jag börjar bli lite stadigare på den nu, i början kunde jag knappt sätta mig på den. Nu behöver jag bara kliva av om jag måste svänga lite skarpt. Ja, jag har inte suttit på en cykel på många, många år om ni undrade. Ben har också köpt en cykel, det var därför vi passade på åt mig medan vi ändå var på gång. Jag vet inte vad hon heter än dock, det får nog allt kluras lite på.
I helgen har vi haft besök av en kille som Ben kände när de var små. Han bor också i Sverige, inte alltför långt från oss. Det var kul, och väldigt random. Han hade visst letat efter oss ett tag. Så snart åker vi väl och hälsar på hos honom någon helg. Jättekul, i synnerhet för Ben, tycker jag.

2011-03-22
23:36:35

Hur är det egentligen här hemma?
Jag känner att jag inte kan gå och lägga mig i tid ikväll då jag är smått uppe i varv. Jag har nämligen precis sagt hejdå till polisen som varit och tittat runt i lägenheten och frågat ut mig och Benjamin om eventuellt hemmavåld. Ja, jag vet. Helt absurt! Tydligen ska en granne varit orolig för mig.

Det sjuka är att det varit nästintill knäpptyst hemma hos oss bortsett från att vi tittat på TV. Det ska tilläggas att vi inte haft hög volym på den heller. Det enda som jag skulle kunna tänka mig ha låtit ens i närhet av ett bråk måste varit när vi småbusat lite smått i eftermiddags. Men det var flera timmar sedan och då har jag också bara skrattat. Möjligtvis högljutt, men än bara skratt.
Det måste vara så att grannen hört någon annan. Ibland är det ju svårt att höra exakt från vilken vägg ljud kommer ifrån i en lägenhet. Vid ett fåtal tillfällen har jag nämligen varit en aning fundersam om vad som pågår hos vissa grannar, men dock aldrig till den grad att jag skulle misstänka något sådant.
Annars kan kan man väl helt enkelt bara dra den slutsatsen att folk här i småstaden måste vara riktigt uttråkade om dagarna. Ifall de hör ett enstaka ljud som de misstänker ha minsta lilla chans att inte vara helt positivt och genast hoppar på telefonen och ringer polisen.

Gud, jag blev så nervös så jag blev nervös för att jag var nervös. Helt skakis. Tänk stackars Benjamin också, kan ju verkligen inte vara kul att bli utfrågad om att vara våldsam mot sin flickvän. Särskilt när sådant inte finns på världskartan för honom. Men jag tycker trots det att poliserna gjort sitt jobb bra, med tanke på hur de letade efter tecken på våld och verkligen studerat mig. Om det hade varit såsom det var misstänkt, hade väl tjejen i fråga inte gärna berätta frivilligt och då är det ju bra att de verkligen studerar situationen.

Nu blir det väl till att smyga här hemma och se till att verkligen prata med små bokstäver. Annars tror väl grannen att jag håller på och bli mördad...

2011-03-18
16:25:44

Glorious bed...
Åh, inatt har jag sovit gott. Den nya sängen kom igår och den är helt fantastisk. Så stor, så bred, så mjuk, så.... ja ni fattar. Sen fick ju Benjamin sin arbetsstol också så jag har en symmetriskt matplats igen med fyra stolar.
Igår kom även Ida hit för att jobba med inlämningsuppgiften samt att, framför allt, gå och klippa oss.
Nu har jag inget hår, så här ser jag ut:
Nu har jag en frippa som kräver vax, helt galet. Jag har aldrig använt det men nu har jag skaffat mig the wax of all waxes, the shizzle-wax, så än så länge känns det bra.
Det är verkligen skönt kan jag tillägga, att aldrig behöva ha en massa hår i ansiktet som håller på och härjar.

2011-03-14
17:58:12

Sommarpanik
Nu har det gått länge sen sist igen. Men det gör det när det inte händer någonting, eller om det händer alldeles för mycket så att jag inte har tid. Nu vet ni.
På torsdag ska jag till frissan, är lite sugen på att göra något radikalt. Kort tänkte jag, men jag är lite nervig. Annars är det inte mycket som pågår. Plugg, plugg mest hel tiden. Vi läser en ekonomikurs nu; Kalkylering och beslutsstöd. Det är fruktansvärt tråkigt och intensivt. Det är tur att jag inte ska bli ekonom, då hade jag nog gått och dött för länge sedan.
Jag söker sommarjobb som en gaaalning också. Shit vad tufft det är, men jag hoppas att det går vägen till slut. Annars vet jag inte hur jag ska bära mig åt. Jag skulle nog kunna kalla det sommarpanik. Helst vill jag ju inte behöva ta en sommarkurs för jag har ju inte "studielånstid" som räcker till det... Hmmm :/
Hur som helst, dags att öppna kalkyleringsboken igen. Eller sova middag. Jag sover nog middag.

2011-03-01
21:19:25

Förresten så...
...har jag blivit alldeles gaaaaaalen i wallstickers!
Förutom denna som ni vet sitter i lillbadis:
Så sitter nu den här lilla söta pippin Torgny i hallen:
Och kolla här då; Jag odlar opium bakom sängen!
Fint va? Nu får jog nog sätta stopp för klistrandet dock, innan det går till överdrift!

2011-03-01
20:52:10

Ojdå
Det var länge sen... Tänk att jag glömde att jag ju har en blogg... Förlåt...