Sofie Svanlund

2009-06-28
09:11:49

På nya upptäcktsfärder.
Den här helgen har vi utforskat. Promenixat hela helgen. Vi bor verkligen i ett fint område har jag märkt.
Kom precis hem igen från att ha haft söndagsmys med picknick i den enorma parken vid vår gata. Det är verkligen fin park, nästan lite väl välskött. Den påminde mig om en golfbana liksom. Förutom att det var hundar överallt och typ fyra eller fem sportfält. Efter som att vi bor typ uppe på ett berg så har vi fantastisk utsikt, på bilden syns utsikten från vår lilla filt. Tyvärr ser det inte så mysigt ut på bilden, för solen skymdes precis av ett moln när jag skulle ta kort...

I fredags var jag på arbetsintervju. Det var fruktansvärt. Det var en frupp intervju!!! Sen skulle vi debattera med varandra och utföra tester. Sjukt! tydligen är detta inte normalt och glad är jag för det. Annars skulle jag fan ge upp med jobbsökandet..

2009-06-24
14:35:48

Sofie har pondus!
Jag skulle boka om min flygbiljett häromdagen och vad händer då? Jo, jag får inte! Det hade blivit ett missförstånd och jag trodde att jag fick boka om flygbiljetten till sex månader senare men tydligen fick man bara boka om till sex månader efter uresan från Sverige. Shit vad ledsen jag blev. Men sen så tänkte jag att jag måste göra något, jag kan inte sitta och böla, jag måste stå på mig! Det var ju inte så jag fick det förklarat för mig.
Så jag stod på mig. Och jag har nu vunnit mitt första konsumentkrig! Yay, Sofie! Jag känner mig stor nu, inflytesrik liksom. Vad stolt jag är.
Så det blir december, som planerat, som jag kommer hem igen. Eller hem, det börjar ju kännas som hemma här, fast det är ju inte hemlandet.

Nu har jag flyttat iaf. Eller, för en vecka sen för att vara exakt. Det är skitmysigt och det är ett fantastiskt läge. jag bor nu typ vid sydney harbour bridge och jag kan promenera till city. Promenixa! Från min härliga balkong, som jag kommer ut på via mitt sovrum btw, kan jag se hela stan och hamnen. Fantastiskt!
Bilder kommer troligtvis på fejsan inom kort. Typiskt att jag bara har min mobilkamera, men jag får faktiskt rätt schyssta bilder med den trots allt.
Firade midsommar gjorde vi här, även fast det tyvärr bara blev tre av oss, men det var mysigt ändå. Jag hade åkt till IKEA för att inhandla sill och andra förnödenheter och gjorde mitt bästa för att få till ett fint upplägg av maten. jag blev rätt stolt faktiskt. Fast jag överdrev lite med dillen så laxen och äggen försvann typ under ett stort grönt täcke... Självklart lyssnade vi endast på svensk musik. I början... Sen så spårar det ju alltid och det slutar med att man studsar runt till Iron Maiden. Men, men det är ju trots allt midsommar och det är väl då det ska spåra om det bara ska spåras en gång!
Ska försöka lägga upp någon bild här också kanske så ni får se hur jag har det nu! :)

2009-06-15
03:14:46

Fullt upp!
Ledsen att jag inte skrivit på länge. Har så sjukt mycket att göra nuförtiden. Förbereda inför finals, pack osv..
Tog en paus i helgen trots allt. Åkte först och kikade på lägenheten igen i lördags. Jag gick av försent och irrade bort mig lite, men kom på rätt spår till slut. Det är inte mitt fel. Det är Sydneys bussars fel. Det finns ingen skylt på bussarna som säger vilken station som kommer näst och det finns förövrigt inga hållplatsnamn heller. Så man måste veta hur det ser ut innan man åker för att ha en aning om när man ska plinga. Jag brukar kolla på google maps innan och memorera gatunamn som korsar bussens väg innan hållplatsen och sen hålla utkik efter dem. Skitjobbigt!
Efter det rörde vi oss in mot city och åt middag i Darling Harbour med bror och familj. Nervöööst!!! Fan att jag är så jävla blyg alltså. Jag ville bara sjunka genom marken... Men förhoppningsvis var jag inte alltför knäpp.
Sedan duschade jag i tre hundra år på hotellet. Vet att det är dumt, men det är ju så otroligt härligt att få slippa varmvattenberedarna som alla har här. Här har man inte kommunalt varmvatten inte.

På söndag morgon gick vi alla och åt frukost i hamnen. Bacon ägg såklart för det är ju typ det enda frukostalternativet.
Efter det gick vi på marinmuseum och gick ombord på krigskeppet och ner i U-båten. Det var rätt häftigt, men fan vad klaustrofobiskt att jobba i en U-båt! Gick knappt att röra sig därnere liksom.
När vi kom ut började det regna och bli skitkallt så vi gick in i en bar och tog en öl och väntade på att skitvädret skulle ge med sig. Sen åkte de till flygplatsen och vi gick och checkade in på ett annat hotell för vi kände inte för att åka hem. Slöseri, I know, men det var så mysigt i stan då. Vivid Sydney var igång. En ljusfestival. De hade lyst upp operahuset skitcoolt så att det liksom fick ett nytt häftigt skal var tionde minut. Så vi gick och tittade på det och promenerade sen ot the Rocks för att titta på firewater, en stor ljus och eldshow i hamnen, men det slutade precis när vi kom. Typiskt. Så vi åt middag där istället och efter det drack jag nog världens godaste varma choklad.
Mina fötter var mördade av mina nya skor så det blev ingen prommis tillbaka inte. Men det var en mysig helg och nu måste jag jobba ikapp med pluggandet. Nästa gång jag skriver har ja troligtvis redan flyttat! Spännande...

2009-06-08
03:28:27

Trött på 3
Idag tänkte jag gå till bibblan och skriva min critical thinking final. Men eftersom det är typ drottningens fördelsedag idag så vet jag inte om det är öppet och det verkar inte som att det funkar att gå in på sidan.Drygt. Eller det funkar men det tar tre miljoner år. Konstigt. Alla andra hemsidor är inte lika sega, dock fortfarande sjukt sega.. Jävla 3.

2009-06-06
03:00:50

Sverige, sverige
Idag är det svenska nationaldagen. Idag ska jag tänka på hemlandet och bli sentimental. Det är troligtvis något jippo här men jag har fan inte tid nu, finals snart ju. Men lite sentimental känner jag mig trots allt. Jag saknar Sverige. Bara för att jag har funderat på att stanna ett tag i Sydney så blev jag överväldigad av en enorm hemlängtan. Jag ser Sverige överallt nu. Kollade på Futurama i tisdags tror jag, och då var de på ett svenskt bageri där blonde, blåögde Björn bjöd dem på någon bulle och förklarade; -It's on the hus.
I förrgår tittade jag på Ellen DeGeneres show där tittare hade skickat in roliga filmer. Och så sa hon plötsligt; - Eeehm, this one is Swedish, but i think we'll get it anyway.
Och så visades det ett klipp på några svenskar på en brygga. En skulle hoppa till en anna brygga men hamnade fel på något vänster så han hamnade under bryggan istället. Så hörde man säga något i stil med; -Gick det bra?
Det var kul att se, det var så väldigt svenskt liksom. De var i skärgården vid klippor, bryggor och faluröda hus. Då tänkte jag en stund på vilket fint land det är.

2009-06-05
04:45:30

Mys
Vad roligt att ni blir så förskräckta allihopa, eller roligt och roligt, jag känner mig upskattad :) Mysigt!

2009-06-04
11:05:52

Små vänner!
Bli inte så oroliga små vänner, det är ju inte så länge extra jag är borta! Jag är inte 100 på att jag stannar, men nu är jag faktiskt 99. Jag stannar nog helt enkelt. Men jag kommer ju tillbaka lagom till vintern. Haha, då kan man ju säga att jag har fuskat bort hela trista 19-årsåldern!
Varför skulle jag inte stanna? Jag kommer ju troligtvis aldrig komma tillbaka och jag missar ingeting genom att stanna. Jag ska ju inte plugga i höst, vilket jag kommer göra nästföljande termin, så det är ju faktiskt ett gyllene tillfälle!
Glöm mig inte bara om jag stannar ett tag till, för då blir jag ledsen...:(

Förresten så åt jag kyckling häromdagen. Då hittade jag något mystiskt på skinnet på biten. Jag undersökte det och det visade sig att jag kunde veckla ut några fjädrar. Skumt... Man brukar väl plocka dem på fjädrar innan man hackar dem?

2009-06-01
23:57:06

Migrationsverket, där jag aldrig trodde jag skulle hamna!
Var på migrationsverket igår. Vi gick dit utan några förhoppningar om goda nyheter då vi var rätt säkra på att det var kört redan. Men icke, det finns en möjlighet att jag kan få stanna på visum fyra sex ett.  Det tar ca fyra månader att få svar och under den tiden kan jag få ett bro visa vilket innebär att jag få vänta i landet under samma villkor som jag har nu, dvs jobba högst 20 timmar i veckan osv.
Så nu tänker jag så det knakar. Tänker på att jag måste börja tänka. Alltså, jag har inte börjat med det riktiga tänket än. vet liksom inte riktigt vart jag ska börja tänka. Är det möjligt att jag kan boka om flygbiljetten igen ifall det skulle skita sig så gör jag det kanske.
Det känns bara som ett så stort steg för mig. Jag förlorar mitt jobb om jag gör det och blir arbetsökande igen. Och tänk om det avslår visumansökningen på direkten. Nog är jag orolig allt. Men det ska väl lösa sig. Jag kommer troligtvis inte dö.
Har börjat kolla på lägenheter nu. Ganska så brådskande då vi måste flytta innan slutet av den här månaden. Spännande.
Men bli inte allt för rädda nu, små vänner! Jag har inte bestämt mig :)