Sofie Svanlund

2012-01-30
23:25:19

Lat
Tänk vad mycket måsten det kan finnas egentligen. Det tar aldrig slut. Jag tycker inte om när jag samlar på mig för mycket så jag inte ens vet var jag ska börja... Tänk vad härligt om allt i livet kunde vara kul. Usch och blä för min lathet. Skärpning!

2012-01-16
05:09:42

Hemresa
Sista dagen på farmen spenderades bla med att titta på när några baggar behövde lite "pedikyr" eftersom, de lyckats dragit på sig "fotröta". Inte så trevligt men intressant att se. De är märkta blå för att man ska veta vilka av alla 4 000 får som behöver tas om hand.

Dagen efter åkte vi ner till Christchurch via Hamner Springs. En rätt ordentlig omväg men med mycket fint att se längs vägen. Särskilt sjön Rotoiti i St Arnouds var rätt spektakulär.
Nu sitter vi på flygplatsen i Peking och väntar på flyget till Stockholm. åtta timmars väntetid är inte så himla kul, men nu är det iaf bara en timme kvar. Syns snart!

2012-01-13
00:45:40

Campingtur
Jag har inte haft tillgång till internet på ett tag. Så drar senaste tiden efter nyår lite kort. Vi firade nyår på farmen. Det blåste och regnade så vi väntade med fyrverkerierna till en annan dag. Det var fantstiskt att kunna sitta på bryggan i sommarkläder mitt i natten och titta på fyrverkerierna utan att frysa det minsta.
Strax efter nyår åkte vi båt över till Bens vänner som hyrt en sommarstuga i närheten i några dagar och umgicks med dem. När vi kom tillbaka var det dags att åka ned till Nelson och plocka upp vår campingvan vi hyrt i en vecka. Jag utvecklar lite mer på just campingturen här. Bered er på massa bilder!
Första stoppet var Nya Zeelands längsta hängbro i Buller Gorge. Vi åkte linbana tillbaka över klyftan.Vi stannade för natten i Westport och dagen efter träffade jag lilla Joey som jag gick på äventyr med.Nästa stopp blev Charleston där vi åkte regnskogståget längs the Nile River.Efter det stannade vi till i Punakaiki och tittade på märkliga Pancake Rocks. Tyvärr var det ebb just då så vi fick inte se blowholes in action.Denna beklämmande skylt möttes vi av när vi passerade Pukekura. Vi åkte en bit till innan vi stannade för natten...Nästa dag kom vi fram till Glacier country där man finner Frans Jozef och Fox glaciärerna. I Frans Jozef stannade vi till och tittade på kiwifåglar av sorten Rowi som de föder upp där. Efteråt besökte vi Glacier Hot Springs och bokade in en privat pool för två i regnskogen. Det regnade ganska mycket, vilket var supermysigt när man sitter i det varma vattnet.När vi kom till Fox Glacier stannade vi för att ta en promenad upp till själva glaciären. Det var riktigt mäktigt att se.Sista stoppet blev spontant en laxfarm där vi åt färsk lax till middag.Vi stannade för natten uppe på en hög kulle/berg, där vi hade utsikt ned mot Arrowtown. Ben lagade nudlar till frukost.Mysig frukost, men det blåste rätt svalt på bergstoppen tidigt på morgonen.Väl framme i Queenstown fallskärmseglade vi första dagen. Jag förvånades över att jag faktiskt inte var ett dugg rädd! Det var bara härligt.Andra dagen åkte vi skylinen upp till bergstoppen ovanför Queenstown. Där uppe åkte vi luge, där var rikitgt kul.På vägen tilllbaka åkte vi mot östkusten. I området runt Twizel finner man massor med sjöar vars vatten kommer direkt från bergen och glaciärerna vilket resulterar i vatten så turkost att det nästan svider i ögonen att se på det. Vi tog ett dopp i sjön Pukaki vars vatten kommer direkt från Mount Cook som kan ses i bakgrunden.Efteråt åt vi lunch på observatoriet i Lake Tekapo.Näst sista dagen spenderades i den gamla franska byn Akaroa utanför Christchurch. Vi märkte dock inte av några jordbävningar, vilket de verkar ha runt en gång i veckan i Christchurch för tillfället. Tyvärr blev det inte av att simma med delfinerna där, sista turen hade redan gått för dagen :(.Morgonen den sista dagen städade vi ur vanen i Rai Valley. Efter vi lämnat tillbaka den tittade vi runt lite i Nelson och åt middag på en restaurant i hamnen.

Nu är vi återigen på farmen. I övermorgon åker vi hem så vi måste ta oss tillbaka ned till Christchurch i morgon. Troligtvis stannar vi till i Hamner Springs där det finns varma källor vi tänkte bada i. Det ser jag fram emot.