Sofie Svanlund

2011-01-30
18:25:57

Fint hemma
Nu är jag ensam igen. Sitter och myser i mitt ommöblerade vardagsrum. Mamma och mormor har varit här och hjälpt till att inreda lite med bättre lösningar och sätta upp hyllor och speglar. Det är skönt att inte ha all skit stående på golvet längre. Jag har även fått nya fina gardiner, tänk vad lite tyg kan göra.
Annars har vi mest myst och tittat på film, förutom på lördagskvällen då vi gick ut och åt kina.
Det har varit jättekul att ha dem här.
Idag har jag också bokat biljetter till att åka till Stockholm om två veckor. Den här gången kommer jag också resa med stil. Tänk vad bra priser man kan komma över om man verkligen ser efter vad som erbjuds och inte bara tar det första bästa.
Nu ska jag försöka ordbajsa lite uppsats. Suck...

2011-01-27
23:21:14

Intensivt
Jag startade en ny kurs i måndags. Den är helt galet intensiv. Vi ska redan ha klart en uppsats i veckan och påbörjar ett projektarbete på måndag som ska vara färdigt veckan därpå. Då ska vi hinna besöka företag och skriva en rapport om deras processer och strukturer. Herregud.
Men i helgen ska jag ändå lägga det åt sidan för imorgon kommer mamma och mormor på besök. Jag ser verkligen fram emot det. Undrar vad vi hittar på?

2011-01-24
23:29:27

Hos Lillan i Dalarna
Nu är jag hemma igen efter en långhelg på äventyr med Jullan upp i Falun. Det har verkligen varit roligt att hälsa på henne.
En beskrivning av helgen i korthet:
Torsdag bara myskväll.
Fredag åkte vi in till stan, gick på pub, drev med folk och hade skitkul.
Lördag shoppade vi på stan och tokfyndade. Jag köpte en tröja, ett par byxor, en halsduk, en mössa, en sjal, nagellack, armband och två stycken silverringar samt lunchade kina för knappt 550 spänn. Folk snackar om mellandagsrea liksom. Ha, det är ju ingenting mot "helgen-innan-löning-i-januari-rea".
På kvällen åkte vi in igen och gick på nattklubb och skakade rumpan. Ännu en jätterolig kväll. Träffade "grannar" på nattbussen och höll efterfest och spelade alias i säkert tre timmar.
Detta resulterade visserligen i en väldigt oproduktiv söndag, men det gjorde ju inget då vi ändå hunnit späcka helgen med aktiviteter.
Sedan var det hemfärd idag. Lillan och jag tog samma buss då hon hade upprop för sitt program för skolan ungefär samma tid som jag skulle ta tåget. Självklart kommer vi inte med bussen som visade sig gå från en annan hållplatsen just den turen för dagen. Som tur var hade jag planerat att åka en tidigare buss än jag egentligen behövde och Jullan kunde ringa och lösa det med skolan. Slutet gott, allting gott.
Jag längtar redan till hon kommer och hälsar på mig i min småstad.

2011-01-19
21:39:46

Bäääh
Idag har vi haft vår avslutande projektpresentation, det sista på kursen. Jag var sjukt nervös, sådär så att man hör hur jag skakar på rösten, som ett litet lamm, som ett spett.
MEN! Jag pratade utan till! Inget fusk, inget läsa på lappen. Det är jag riktigt stolt över ändå. Det är trots allt en uppgradering från tidigare presentationer.
Hur som helst är det skönt att det är överstökat. Nu blir det till att bara njuta av ledigheten tills nya kursen startar på tisdag. Långhelg, utan plugg. Härligt är det.
Nä, nu måste jag ta och packa lilla resväskan. Tidig start imorgon.

2011-01-17
22:19:57

Jag vill ha värme
Skypade just med Ben. Shit vad avundsjuk jag blir. Jag vill också ha sommar. Så jag kikade lite på hur mycket det skulle kosta att följa med nästa år och hittade sjukt "billiga" priser. Billiga inom citationstecken då allt är relativt. Mycket pengar är det, men det är billigt för att vara flygbiljetter till Nya Zeeland. Men det spelar ingen roll. Jag skulle inte hinna få ihop det inom ett år i alla fall...
Tur att jag har annat att se fram emot inom den närmaste tiden. Imorgon kommer Ida över för game night sleepover. Sen åker jag norrut till Lillan som tidigare nämnt över helgen. Helgen efter det kommer kära mamma och kära mormor hit, vilket kommer bli super trevligt. Helgen efter det kommer rätt säkert Snuttan och Kexet ner. Förhoppningsvis tittar även Stefan förbi då och ser hur jag har det här hemma.
Sen, helgen efter det (många helger blir det), bär det troligtvis av upp till Stockholm igen för att hälsa på och möta upp Ben.
Oj vad skojsigt, jag längtar.
Jag längtar efter värmen!

2011-01-14
18:57:56

Funderingar om plåtkvalité
Kom nyss att fundera över min lilla bil. Jag undrar hur det är med honom egentligen (Ja, man känner att det är en han). Jag undrar lite över vad jag ska ta mig till. Det är snart dags för den stora dagen D och vem vet hur den dagen slutar. Det är nog lika bra att hålla hårt i kronorna och börja kika efter en ny plåtkompis... :(
Sen har jag ont i ryggen. Misstänker träningsvärk från när jag vart hemma hos Ida i Norrköping och lirat kinect. Skitkul var det men man får sig allt en genomkörare.
Annars längtar jag till torsdag då jag äntligen får resa upp till Falun och hälsa på lilla Julia och se hur hon har det. Exciting!

2011-01-10
19:55:29

Kikärtsröra?
Nu har jag hjälpt Ben packa klart och gud vad sugen jag blir på att också åka ut i världen och resa. Men när fan ska man ha råd med det?
Jag bestämde mig för att ta mig råd, lite sådär spontant. Ja, inte ut i världen dåra. Men till Falun och min lilla Julia åker jag nästa vecka. Woop woop! Hoppas på en tokmysig helg :).
Jag beställde biljetter i första klass jag (nästan precis samma pris som vanliga så why not?). Hoppas på varma handdukar och champagne, haha! Nej, så blir det nog inte, men jag hoppas på lite extra benutrymme i alla fall.

By the way, jag skulle gå och köpa hummus häromdagen för att dippa morotstavar i till kvällsmys. Jag hittade ingen hummus så jag frågade en tjej:
-Ursäkta vad sa du?
-Hummus.
-Förlåt men jag tror inte jag hörde vad du sa?
-Hummus.
-Ehm, vad är det för något?
-Kikärtsröra?
-Öööh, aldrig hört talas om, men jag ropar på någon annan som kan hjälpa dig...

Sedan upprepas nästan exakt samma konversation med annan butikspersonal.
Jag fick ge upp hoppet om hummus helt enkelt och göra en dipp på cremé fraiche istället. Hummus är visst något som man inte får tag på häromkring. Inte anade jag att den röran skulle vara någon form av storstadslyx.

Jag undrade var jag hade hamnat egentligen.

2011-01-10
00:12:27

Tillbaka till vardagen
Nu är vi hemma igen. Kändes skönt att få packa upp och sluta leva ur resväskan, trots att Stockholmsvistelsen varit jätterolig.
Jag kan ge en kort sammanfattning på vad jag gjort förutom att jobba:
Vi firade jul med familjen. Det var jättemysigt och vi fick jättemånga fina och bra presenter.
Jag och Jullan gjorde stan osäker när vi var ute på äventyr och härjade mitt i veckan, hade superkul men var en aning seg dagen efter...
På nyårsafton åt vi middag hemma hos familjen. Jag gjorde efterrätten :). Sedan åkte vi på fest med alla mina närmaste vänner i Roslagstull som vi inte lämnade förrän kvart i sex på morgonen då jag äntligen fått komma fram i taxikön. Men det var så roligt så det var inte hela världen.
Veckan efter var det min och Fridas tur att gå äventyr mitt i veckan, åkte dock hem tidigt då vi aldrig riktigt äntrade partymode.
I fredags gick jag och Ben på Cirkus och såg musikalen We will rock you, som vi fått biljetter till i julklapp. Musikalen var verkligen jättebra och tillsammans med middag på Djurgården innan och ett par glas öl efter, blev det verkligen en fantastiskt trevlig kväll.
Men nu är jag hemma och det är dags att gå tillbaka till vardagen :(. Snart blir jag själv hemma också då Ben åker till Nya Zealand i lite mer än en månad. Så nu ska jag nog allt tjata om besök.
Dags att sova, skola imorgon... :/