Sofie Svanlund

2011-11-30
23:26:45

Ofrivillig nattuggla
Jag ser att bloggen har börjat leva lite igen. Kul att ni läser nu när jag fått för mig att börja skriva igen :)
En annan sak jag borde få för mig att göra är att sova på nätterna. Är i en period sen ett tag tillbaka där jag är trött på dagarna och blir aspigg så där på kvällen så jag inte kan sova. Vad ska man göra för att ändra de vanorna egentligen? Gå upp tidigt hjälper inte ens... Hmm...

2011-11-29
00:09:11

Btw...
They're mine now!

2011-11-28
18:21:39

Back
Nu är jag hemma igen efter en jättetrevlig helg. Har hunnit med både lite shopping och utgångar men nu är det dags att återgå till stressvardagen igen.

2011-11-24
21:43:22

Woop woop!
Har precis packat weekendväskan inför imorgon. Jag och Ida tar bilen upp till Stockholm och hälsar på. Kan inte bli annat än awesome! :)

2011-11-22
01:29:19

Varför är jag bara smart på natten?
Tjoff sa det. Klockan passerade 23 och plötsligt flög orden ur mig och jag blev sådär ruskigt nattaktiv som vanligt. Det gick så fort att det blev alldeles för mycket egna reflektioner och alldeles för lite stöd av litteratur. Så nu blir det till att försöka stödja mina påståenden i teori och binda ihop allt. Halvvägs är jag nog nu så får jag fortsätta sen imorgon kväll.
Tänk att jag alltid får för mig att jag ska kunna plugga på dagen. Det händer inte. Är egentligen helt onödigt att jag avsätter tid till sånt för allt vettigt jag får gjort sker jämt, utan undantag, mellan 23 och 02 på natten. Det är liksom då jag blir smart. För skojs skull räknade jag ut att jag är hela 33 gånger mer effektiv på natten än på dagen. Varför har jag ingen aning.
Jag avundas folk som kan plugga på dagen, det vore ju skönt att ha "arbetsdagen" avklarad på kvällen som normala männsikor. Men jag fungerarar tydligen inte så.

2011-11-21
22:20:21

Aaarghhhh!
Klockan är tio nu. Jag har skrivit exakt 168 ord på mitt PM. Jag började klockan tio idag. Alltså skriver jag 14 ord i timmen, 0,23 ord i minuten. Jag är så jävla effektiv.

2011-11-16
23:41:33

Hmmm...
Funderar på om det inte är dags att börja skriva här igen. Det har varit lite sisådär med det på sistone men jag känner att inspirationen kanske börjat komma tillbaka.
Ingenting intressant händer ju nu för tiden. Bara plugg, plugg, plugg och lite jobb där emellan och det är kanske lite småtråkigt att läsa. Men det får ni ta :)
Känner mig lite stressad över plugget nu. Har tappat all motivation och det känns därmed riktigt motigt att engagera sig i det. Men jag måste. Ett PM ska in nästa vecka, likaså databasupggift 1 (hatar databaser, snark!). Har jag börjat på det? Nej! Måste ta mig i kragen nu känner jag...
Sedan så har vi en utredningsrapport att skriva om som behandlar affärssystem i praktiken. Här ska vi gruppen intervjua företag men har inte fått tag på någon som har tid för oss. Så det har blivit några dagar som fallit bort på grund av det. Vilket känns lite sådär med tanke på att den i stora hela ska vara klar om 3 veckor. Inte bra. Hoppad vi får ordning på det där så vi kan komma igång. Finns inget tråkigar än att behöva sitta och stresskriva en stor rapport i sista stund.
Men det finns ju saker att se fram emot i alla fall.
Nästa helg tar jag med mig Ida upp till Stockholm för en superhelg. Woop! Och om ganska exakt en månad sticker jag till varmare breddgrader i en månad. Då ska jag minsann få mig en härlig solbränna som alla andra lyckostar fick i somras när jag stod i kylan och jobbade.
Det känns som att en semester är riktigt välbehövlig nu så jag hoppas verkligen att det blir trevligt. :)