Sofie Svanlund

2010-10-28
11:26:11

Dags för vinterdäck...
Vaknade för knappt två timmar sedan, jätteskönt att sova ut. Vi jobbade ju på så bra igår med nya gruppen att vi är lediga idag, woho! Så idag ska jag ta tag i lite grejs, typ städa lite och annat skoj. Om en timme är det dags att åka på däckskifte. Det ska bli skönt att ha det gjort, jag vågar ju bara åka bil mitt på eftermiddagen nu när det är som varmast. Det kan bli lite omständigt...

2010-10-27
18:45:49

Long time no see
Det var ett tag sedan det senaste inlägget. Jag har varit rätt upptagen på sistone, det har ju bland annat varit tenta perios och den här veckan har vart rätt sena dagar. Men nu är jag på g igen :)
Jag tror att tentan och rapporten m.m. gått bra, sitter som en hök och väntar spänt på att få reda på resultaten.
I fredags var jag ute på tenta öl med två kompisar från klassen, vi gick på rock night tro det eller ej. Ibland kan det nog funka att gå ut här i Linis. Vi åkte hem tidigt dock, vid tolv ungefär. Skitskönt att vara hemma relativt tidigt och kunna sova ut så inte lördagen behöver bli förstörd.
Annars har det inte hänt så mycket, ser mest fram emot att familjen ska komma över i helgen. Mys!

2010-10-17
21:44:12

Helgen
Som jag har pluggat i helgen. Jag har faktiskt gjort mer än jag planerat att göra, kanske kan jag bli tillräckligt förberedd för att klara tentan. Skönt vore det.
Annars har vi spelat Heavy Rain i helgen också. Rekommenderar verkligen det, skithäftigt spel.
Hur var ovve-invigningen då?
Hård kan man säga.
Shit vad vi har röjt, skitat ner oss och druckit alldeles för mycket fulvin.
Vi började med att mötas på campus för att promenera till skytteklubben (som ligger mitt uti i skogen i ingenstans för övrigt) och fick stanna på olika utsatta stationer längs vägen. Där skulle vi tävla.
Vid den första stationen skulle man lagvis krypa i leran fram till en planka med ett antal glas fastspikade på fulla med fulvin. Här skulle man då dricka samtidigt så fort som möjligt utan att spilla.
Vid den andra station skulle alla i laget ligga på rygg i en ring med huvudena inåt. Man skulle då dricka ur en petflaska med vin som skulle går runt i ringen utan att vändas på. Den var tvungen att vara upp och ner hela tiden. Självklart fick ju jag ta emot flaskan ovanför huvudet så att vinet han flöda över hela håret, in i ögonen så mascaran forsar in ögonen och ner i ansiktet, in öronen och till sist till munnen.
Den flaskan var jag ganska snabb på att skicka vidare eftersom sminket och fulvinet i ögonen sved som fan.
Sen hängde håret i blöta stripor.
Som tur var jag inte med på tredje stationen, som slutat med att vissa trillat i vassen och därmed blivit dyngsura från topp till tå.
Alla stationer gick som ni kan ana, till på liknande sätt och skönt var det när vi äntligen fick komma in i värmen.
Länge fick vi inte stanna dock förrän det var dags för invigning. Då fick vi stå på alla fyra med baken mot SM, vår mästeri, som sedan fint sprejade in sin signatur på rumpan.
Efter sista invigningen fick vi gå in igen och partaja med overaller som inte var så blå längre. Se bild nedan så kan ni ana om det gick lugnt till eller inte.

2010-10-14
14:00:46

Sinnesjukt
Tro det eller ej, men igår fick jag ett kravbrev för utebliven hyresbetalning på en lägenhet jag aldrig hyrt. Jag har ringt idag och rett upp detta "missförstånd" som de kallar det så det är löst nu. 12 000 ville de ha, det är helt sinnessjukt. Det var svårt att inte skrika i telefonen, rösten darrade, så förbannad som jag var.
Nu är problemet i alla fall ur världen, det känns jävligt skönt. Men jag är fortfarande arg...
Får försöka skaka av mig det dåliga humöret, nu är det nämligen dags att göra iordning mig för att åka till skolan för overallsinvigning och då vill man ju vara glad.

2010-10-13
22:38:51

Ovven har anlänt
Nu har jag fått min lilla overall, lagom tills den stundande ovve-invigningen imorgon kväll.
Synd att att vår färg är turkos. Blå kanske man ska säga, osäker :/ Hursomhelst är jag inte så hemskt förtjust i ljust blå på kläder, jag har aldrig trivts riktigt i sådana färger. Men det blir nog så bra så.
Den är lite stor fast det gör egentligen inget, den blir ju mysigare att ha på sig då.
Så här ser den ut:

Nu är den ren och fin, får se hur länge det håller i sig :P


2010-10-12
20:15:04

Pustar ut
Kom precis hem från Linköping. Rapportgruppen har suttit och kämpat sista biten hela dagen och nu är vi äntligen i mål. Heja oss! Nu hoppas jag på bra betyg. Jag fick nämligen tillbaka mitt PM nu och jag har tydligen författat något helt fantastiskt och det vore ju lite kul sådär om man kunde få VG i slutbetyg på kursen. Får hålla tummarna...
Sen måste ju opposition och presentation gå bra det med, men det känns som att det kan gå lite lättare än de tusentals sidor vi skrivit ihop tills idag. Det får vi hoppas på i alla fall.
Fy. Det är så tråkigt att plugga när man inte har lust...

2010-10-09
20:13:18

Spontan konsol-shopping
Idag har jag klippt mig. Klippt mig massor. Frisören kom med egna förslag, vilket jag tyckte var jättekul, så jag lät henne go for it. Nu har jag typ en lite halvlång page som jag sakta men säkert börjar vänja mig vid.
Annars har vi också vart och shoppat ett playstation 3! Askul, vi har spelat hela dagen och jag är helt hooked. Grafiken i spelet blir ju helt otrolig på led-teven, man kan ju fan se vartenda litet skäggstrå på karaktärerna. Amazing....
Så här ser jag ut nu i alla fall:

2010-10-07
19:59:23

Super-plugga-dagen Finished!
Nu är PM:et inskickad och matten renskriven. Phuhh... Nu ska jag göra något kul i stället, spela något eller kolla film kanske. Skööönt...!
Btw, jag bara satt upp helt vanligt på kökstolen och skrev på datorn tidigare idag. Så kändes det plötsligt  som om jag blev jätteyr. Det bara snurrade i huvudet. Skitskumt... :/

2010-10-05
16:48:23

Jippi Jippi Jippi!!!
Idag har jag och Ben varit i Norrköping för att besöka migrationsverket. Gissa vad vi har gjort? Vi har påbörjat hans ansökan om uppehållstillstånd, han behöver alltså inte lämna Sverige än på ett tag! Han får ansöka inom landet!
Det känns som världens sten trillat av mina axlar. Nu är det värsta över och vi kan äntligen slappna av tills det är dags att komma in på kallelser och intervjuer. Sedan är det bara att hålla tummarna för att det går igenom! :D

2010-10-03
19:00:45

Söndag
Igår var vi på IKEA och köpte en expedit bokhylla, äntligen börjar vi få ordning i vardagsrummet. Nu har vi inte längre massa skit på golvet.
Så när vi nu börjar få så fint är man tvungen att mysa lite för att fira det och jag kom in i en liten "mogen" fixa period och ordnade en lyxig ostbricka med frukt, choklad och vin att mysa med på lördagskvällen.
Idag har jag fortsatt med mitt fixande och slängde ihop en liten italiensk två rätters middag med Rigatoni di Pollo och Tiramisu. Det blev väldigt lyckat måste jag erkänna och jag kände mig jättestolt och "jättevuxen".
Slänger med en bild på nya bokyllan och middagen.

2010-10-01
16:05:24

FredagsAj
Idag efter skolan har jag varit och shoppat lite smått och gott på Lagerhaus med en tjej i klassen. Nu sitter jag hemma och har fått linda handen med lite papper. Jag köpte nämligen två glasflaskor med speciell pip för olja och vinäger och när jag skulle försöka få av pipen på den ena skär jag upp handen.
Sjukt nog märkte jag inte något förrän jag skulle torka av spillt olivolja från flaskan och såg att pappret blev rött. Knäppt. :/
Förutom det köpte jag fler svarta kakeldekorer, så jag kan fortsätta mitt påbörjade arbete i lilla badrummet och även det här gulliga salt och pepparparet som jag blev kär i:


Toksöta, eller hur?