Sofie Svanlund

2009-09-29
13:14:07

WoOohoO!!!!
Yes!!! Vi har haft snusbrist här, så det har blivit ransoneringstider i väntan på den nya leveransen. Plötsligt fick jag en sådan där panikkänsla och kände att jag MÅSTE kolla brevlådan om tullpappret har kommit. För om det anlänt finns det en chans att vi får dosorna innan helgen. Om inte blir det en för jövligt jobbig helg.
Hursomhelst. Vi tar hissen ner. Håller tummarna.
När vi kommer till entren ser vi några paket som ligger på bänken. Hmm. Vems är dem? Nemen!? Ena är ett snuspaket. Vårt snuspaket! Vi har alltså sluppit undan importskatten. Wei! Båda studsar upp och ner. Det är ju helt ofattbart men otroligt fantastiskt. Skatten har ju legat på ca 600 kronor per leverans.
Sen tänkte jag att kanske ska vi kika om något mer paket är till vår lägenhet. Och tro det eller ej. Ett ytterligare snuspaket!
Någon hemma i Svea har fuckat upp leveransen och upprepat vår senaste beställning. Otroligt!
Så då har vi fått snus så det räcker tills vi åker! Taxfree!!! Och femton dosor helt gratis!
En fantastisk dag helt enkelt! Oj, vad glad jag är. Det här hjälper verkligen att hålla mer ordning på ekonomin.

2009-09-27
13:43:28

Mätt och glad
Kom precis hem från darling harbour där vi åt middag på the meat and wine company. Vi bestämde oss för att unna oss lite lyx för en gångs skull för att fira att jag har fått jobb och Ben gjort klart sin certifiering. Dyrt var det, men otroligt gott. Till varmrätt åt jag känguru. Äntligen har jag prövat! Och ojoj, vad gott det var kan jag ju bara säga. Mer känguru för Sofie. Kan man få tag på det i Svea tro?
Det var jättekul att göra något trevligt också. Vi har ju faktiskt knappt unnat oss någonting sedan juli någon gång så nog var det förtjänat.
Kan definitivt rekommendera stället om någon planerar att spendera tid i Sydney.
Åter till nudlar nu. Men på onsdag är det löning för lilla mig. Vad blir det? Första självförtjänta inkomsten sedan jag lämnade Sverige om man utesluter min semesterlön från juni. Känns jävligt bra måste jag säga!

2009-09-25
04:52:45

Pirrets återkomst
Nu börjar jag bli glad igen. Äntligen får jag tjäna lite pengar. Visst är det skittider. Men det skiter jag i. Betyder ju att jag inte kan spendera pengar heller så jag kan hålla i det jag får.
Jobbade i onsdags, igår, idag och imorgon. Sen vet jag inte. De är ju så luddiga. Vet knappt vad jag får i lön än. Fast det får jag ju se på onsdag om inget annat.
Igår kväll skuttade jag nästan till jobbet. Det var definitivt det som saknades för mig som gjorde att man inte ens orkar dra sig upp om morgnarna. Känner redan hur mitt "bliss" jag hade förut sakta men säkert börjar återvända. Härligt!

2009-09-23
03:50:58

The Day The World Turned Orange
Vaknade till sirener imorse vid sex-tiden, tittade ut genom balkongdörren som man ser igenom utan att kliva ur sängen. Jag kunde inte se mycket. Bara att allt var orange. Kunde knappt se grannhusen. Jag blev genast väldigt orolig och väckte Ben.
Vad är det som händer!?
Vi gick ut på balkongen, och såg att grannhuset höll på att evakueras. Men jag kunde inte se någon eld eller liknande. Tittade man åt andra hållet från balkongen kunde man se en orange "vägg". Man brukar kunna se ut över hamn och bortåt. Men inget av det kunde man se nu.
Det luktade lite konstigt, lite bränt och ögonen kliade. Fler rumskompisar kom ut på balkongen.
- Varför är allt orange? Var det första de sa.
Jag gick in och satte på nyheterna på tv:n i hopp om en förklaring.
Och det fick jag.
Var morgonens stora nyhet.
Det är en "dust storm" som har dragit in över staden. Damm från öknen i outbacken. Och inte lite heller. Dammolnet sträcker sig ända från Wollongong i söder till Newcatle i norr.
Tydligen är det mycket, mycket ovanligt och folk har inte sett något liknande här i Sydney.
Då mindes jag att jag hade vaknat vid tre-tiden i natt av att det blåste något otroligt. Sådär så att det riktigt ordentligt viner i fönstrena.
Vi hade lämnat balkongdörren lite öppen under natten. Det blir så kvavt i vårat lilla rum annars.
Så nu luktar det bränd damm här inne. Mysigt. Det blir ju inte direkt bättre av att vädra heller.
Drar man med fingret på balkongräcket blir det täckt av rött damm.
Nu i skrivane stund, halv tolv, börjar det lätta lite. Det är fortfarande dålig sikt. Men det är inte orange längre. bara lite lätt gulaktigt.
Tydligen hade evakueringen av grannhuset ingenting med dust stormen att göra. Men inte fan hjälpte det till att ta lätt på den orangea utsikten. Tänk att vakna till sirener som ljuder och titta ut och se att det ser ut som himlen är fyll med giftig gas, haha!
Här är lite bilder vi tog från balkongen. Kameran ger inte verkligheten rättvisa riktigt, men ungefär så här var det:
Ni kan se dammet som fastnar på linsen där.
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,26113952-5006784,00.html
Om ni går in på den sidan kan ni se en liten film om kaos den orsakade och skumma bilder över hur det såg ut över resten av Sydney. Jag ville lägga upp filmen men det funkade inte tyvärr.

2009-09-20
03:37:27

Jo jo
Igår arbetade jag. FÖR LÖN! Waho! Förvånad över att de bad mig komma in, men tacksam. Skitlön, men det är ju defintivt bättre än ingenting. Bestämmer de sig för att ta mig så blir det skittider också. Varje fredag- och lördagskväll. Hejdå myskvällar, bio och umgänge. Men som sagt, bättre än ingenting. Hej möjlighet att spara lite pengar så jag överlever när jag kommer hem igen. Nu får jag väl hålla tummarna helt enkelt att de ringer igen.
Hmm, nu blev det kanske förvirrande. Misstänker att jag glömde nämna att jag provjobbade för en lite finare restaurant i fredags. Men så var det iaf. :)

2009-09-17
03:07:50

Solkräm gör mig hemsjuk
Har precis smörjt in mig med solkräm. Tänkte lägga mig på balkongen och läsa lite. Men det blåser så mycket så nu sitter jag och äter frukost istället och vänta på att vinden ska mojna lite.
Vad jag tycker om doften av solkräm. Det är inte så mycket precis vad det luktar, snarare vad man associerar det med. Ni vet, doftminnet eller vad det är.
Det känns så fantastiskt härligt sommrigt och jag känder mig alltid glad när jag smetar på den.
Men av någon knasig anledning får det mig att längta hem. Jag tänker på sommarsverige. Måste vara doftminnegrejen får nog använder man ju mer av det här.
Åh, vad jag saknar sommarsverige nu. Jag tänker på midsommar, på skärgården, på gotland och på lååånga, ljusa kvällar. Men nästa år får jag vara med iaf. Det ska bli en fantastiskt sommar har jag bestämt!

2009-09-16
12:14:19

Kör på för fullt nu
Nu har jag haft en sådan där produktiv dag igen. Idag vandrade jag utan vila i över fyra timmar tills mina skor gick sönder och jag var tvungen att ta bussen hem. Jag älskade de där skorna. Jag behöver ju ballerinisar, ser inte bra ut och gå och försöka skaffa arbete i converse liksom. Men jag kan ju inte köpa nya nu. Om jag inte får tag på ett jobb någon gång.
Men tre ställen visade intresse för mig idag i alla fall. Härligt! Fast två av de vill jag helst inte ha. Men jag kan inte hålla på och tänka för mycket på det. Jag behöver pengar!
Det första stället var i ett mindre trevligt område. Var rätt obehagligt att gå runt där så det är kappast vidare kul att stänga där om kvällarna.
Det andra stället såg för jävligt ut. Tänk inredningen i en buss från 50-talet. De hade till och med en sådan där spärrgrej man drar runt för att gå igenom som de hade på tågperrongerna förr om åren.
Men det tredje stället var trevligt. En stor ljus, fin och välorganiserad butik.
Jag tänkte att blir det nu så att jag får något av de mindre trevliga ställena så tar jag det. Men kommer byta fort som fan om de ringer från Pyrmont eller Cremorne.
Hoppas något går vägen...

2009-09-15
01:42:19

Produktiva jag
Igår hade jag en otroligt produktiv dag. Gick ut vid elva, tolv efter jag städat och tvättat och promenerade mot Mosman via Cremorne och tänkte besöka de IGA affärerna i hopp om att de har någon öppning. Och gissa om jag blev glad när jag fick prata med den ansvarige i Cremorne och hon faktiskt gick igenom mitt CV när jag var där och gillade vad hon såg! Får väl bli och se om hon hör av sig. Men bara det att hon faktiskt tog sig en titt och frågade mig om jag har för avsikt att fortsätta plugga och så fick mig nästan att vilja hjula ut ur butiken. Jag blev så otroligt glad att någon äntligen tar sig en titt i alla fall. När jag gick vidare mot Mosman fick jag ta och lägga band på mig själv och sluta flina så folk inte tror jag var efterbliven haha!
Onödigt var det att gå hela vägen till Mosman iaf. Han ville inte ens ta emot mitt CV. Det gör mig så jävla sur. Att de inte ens kan titta på det. Att de bara antar att man är totalt oerfaren bara för att man är relativt ung. Om de bara kollar snabbt så skulle de säkert ändra uppfattning och överväga mig när de ser att jag har mer att bidra med än sjuttonåringarna de redan har. Men det är ju verkligen för mycket begärt. Att få lägga sitt CV i någon pappershög som ändå inte blir läst. Nej, det är ju alldeles för jobbigt.
Några timmar senare var jag hemma igen. Ja, timmar. Jag har pinsamt nog inte råd att ta bussen för tillfället, men det är nyttigt att promenera, så det gör mig inte så mycket.
Håll tummarna för mig att något går vägen, nu måste jag få ett jobb!

2009-09-13
14:48:07

Solsken
Idag har varit en fantastiskt mysig dag. Såå varmt och härligt. Det var väl ca 28 grader och solsken så vi bestämde oss för att gå till den där mysiga parken vi hittat under en tidigare prommis. Packade på oss lite picknick och korsordstidningar och la oss och halvsov i solen vid vattnet. Jag brände mig nästan lite på högerarmen trots all solkräm men jag klarade mig. Armen har nu återgått till normal färg. Tänkte att jag skulle visa lite bilder tagna med nya kameran eftersom det är en så fin plats att vara på.

2009-09-12
04:32:57

Lördag och jag har skrumpnat
Nu är det helg och solen skiner så starkt att jag smälter bort. Var tvungen att gå hem och byta till en kort klänning för det är så varmt. Men nu vågar jag inte gå ut för mina ben ser ut som om jag varit död i en vecka. Likbleka alltså.
30 grader är fööör varmt. Och de säger att våren är här. Värmebölja skulle passa bättre enligt mig.
Idag känner jag mig så där gammal igen. Jag har börjat se fram emot söndagar. Söndagar dedikerade till att vila efter en hård lördag är för mig ett minne blott nuförtiden. Nu är söndagar en fantastikt dag, perfekt lämpad för utflykter, picknickar och promenader. Jag har inte varit bakis på lääänge. Jag kan i skrivande stund inte ens minnas senaste gången jag var full. Det känns bra. jag har tröttnat på partajande. Uppskattar fortfarande att gå med vänner och ta ett glas eller två. Men håller mig gärna till det antalet också. Gå ut på nattklubb eller något är definitivt inget som jag suktar efter nu.
Usch vad jag blivit gammal och rutten i huvudet haha. Endast stickningen saknas. Fast jag får inte sticka för någon har förbjudit mig med orsaken att då går jag allt för långt. :P

2009-09-09
03:17:13

Kanske skulle jag åkt till Sverige
Igår var det en mindre bra dag. Massa tjafs som slutade i att jag fick en sådan där panikartad hemlängtan igen. Oj, vad jag kan bli ledsen ibland när jag saknar mitt vanliga vardagsliv så mycket.
Men nu är det bara ca 12 veckor kvar. Det är ju nästan ingenting när man tänker på det i veckor. Särskilt inte när jag varit borta i 7 månader.
Jag skulle vilja kunna göra det bästa av mina sista veckor här. Men det är ju svårt när man inte har ett öre. Om jag skulle ha ett öre måste det gå till den där jävla Tele2 räkningen. Bajs!
Nej, nu ska jag gå till biblioteket och skriva ut fler CVn och dela ut. Blä.

2009-09-05
10:55:44

Filmmaraton
Idag är det lördag och våra flatmates har försvunnit nya flatmates har flyttat in.
Hade lite mys med vin igår och sa hejdå. Bestämde också att vi kanske kan ta färjan ner i vår och säga hej.
Det nya paret verkar trevliga. Hoppas det intrycket stämmer. Annars är det ju alltid ett gyllena tillfälle att bättra på min franska. Hade ändå tänkt försöka lära om mig franska medan jag har så mycket strötid så det passar ju utmärkt.
Kom precis tillbaka från videobutiken med fyra filmer och ett tv-spel. Bland annat de tre senaste Harry Potter filmerna. Jag har ju inte sett den sista och de andra två minns jag inte riktigt. Nästa helg hade vi tänkt se den nya filmen på IMAX. Det är ungefär liknande Cosmonova vad jag har förstått. Och det funkar ju inte om jag  inte sett den tidigare filmen.
Så nu ska jag hämta läsken och bädda ner mig och mysa :)

2009-09-01
08:52:57

Ebba med passians
Har införskaffat mig lite mer Ebba Grön här precis. Vad bra man mår av att få lyssna på lite svenska klassiker när Sverige känns så långt borta.
Så nu sitter jag bara här och myser med musiken och spelar passians. Låter nog skittråkigt men det är skönt att sitta och längta hem lite istället för att tänka på andra saker.
Så mycket snurrar runt i mitt huvud för tillfället som jag inte verkar kunna skaka av mig och det får mig bara att må dåligt. Ju mer jag tänker ju mer störs jag. Allting känns så komplicerat.
Men nu myser jag.
Vill mysa ikväll också. Glo på någon film eller något. Har lite kärleksmums kvar också som jag bakade häromdagen. Myspys.
Får se hur det blir med det.