Sofie Svanlund

2009-11-30
05:39:34

Almost there...
Idag har jag packat klart min väska och slängt allt som inte får komma med. Jag har avslutat mitt konto och avbrytit min visumansökan. Jag har också köpt en adapter för min dator.
Det enda som är kvar nu är att rensa ut skafferiet, se till att rummet är tomt och dammsuga.
Sen är jag good to go!

2009-11-29
08:48:48

Bara så ni vet...
...så packar jag min resväska idag. Imorgon ska jag gå till banken och avsluta mitt konto samt fixa allt annat som måste ordnas. I övermorgon ska jag åka till flygplatsen.

2009-11-24
09:52:04

Nästa vecka är jag i Sverige
Nästa vecka är jag i Sverige. Känns lite ofattbart. Känns som om jag aldrig ska få komma tillbaka. Det här är hem nu. Visserligen inte ett hem jag trivs med, men ett hem likväl.
Men när jag kommer hem kommer det säkert kännas som om jag aldrigt åkt. Ja förutom en extra kille i bagaget med mig hem dåra, haha :P
Gud, hur ska jag hinna med alla på en gång. Jag måste proritera.

2009-11-22
04:25:04

Denna hetta!
Usch. Kan inte andas. För varmt. Ofattbart varmt. 42 grader i skrivande stund. Jag känner mig helt tömd på energi och svettningar kommer med jämna mellanrum. Tacksam för att det är molnigt. Hade solen legat på nu hade jag säkert svimmat.
Det har varit hett ett tag nu. I helgen när vi gick hem från krogen vid ett på natten höll jag på och svettades trots att jag bara hade en kort kjol och t-shirt, man kan nästan få värmeslag mitt i natten, så hett är det. Och det blir bara varmare och varmare.

2009-11-18
02:26:47

Orolig Sofie
Igår fick jag jobba ett skift, ytterst bra och välbehövligt. Vi hade en function för kirurger och fick se på powerpoint presentationer som visade bilder på vridna ("torsion")  testiklar och livmodrar och filmer som visar operationer av cystor. Lite annorlunda, något äckligt. Hursomhelst kul att jobba under lite annorlunda omständigheter ibland.
Dock var det inte så kul efter stängning när chefen ville att vi som jobbar på golvet var tvungna att stanna för att ha ett litet samtal...
Tydligen har pengar försvunnit från kassan vid återkommande tillfällen och det var vi som jobbade sist det hände och om ingen kommer fram självmant innan nästa helg, så kommer han ta in polisen.
Gud vad nervig jag blev, att de ska tro att det skulle vara jag. Jag menar. Ingen känner mig särsklit väl eftersom jag är ny, jag tycker inte om chefen, alla vet att jag säkert har ont om pengar eftersom jag knappt haft jobb på sista tiden, jag ska snart lämna landet plus att det är jag som spenderar mest tid bakom baren där kassan är.
Men sen fick jag reda på att det här har pågått i flera månader. Alltså långt innan jag kom in i bilden, så det känns iaf jävligt befriande.
Men jag kan inte låta bli att vara orolig, inte så mycket för att de skulle misstänka mig. Jag är mest orolig för om man får sticka om man är under under utredning. Jag ska ju åka hem nu ju!
Men det bör väl inte vara några problem, förhoppningsvis... eller...?

2009-11-16
06:41:22

Äntligen har jag fått gå på IMAX
Igår var vi på IMAX och såg A Christmas Carol. Det var skithäftigt. IMAX är som Cosmonova, fast lite större och allt är i 3D. I början när man flög över staden pirrade det till och med lite i magen.
Killarna fick för sig att man ska dricka öl när man är på film. Det tyckte jag var märkligt. Jag drack läsk.
Vi hade en gratisbiljett så vi kunde gå för halva priset, skitbra för jag ville ju så gärna gå innan vi åker.

2009-11-13
04:52:00

Varför är idag en dålig dag?
Idag är det fredag den trettonde november. Det slog mig idag att det ju bara är knappt en månad kvar tills jag fyller 20. Jag har liksom glömt bort att jag har en stor födelsedag närmandes. Men det är ju inte konstigt, det spelar ju ingen roll där jag bor nu. Här finns det ingenting som jag inte får göra. Eller, jo. Det är ganska mycket jag inte få göra, fast det är ju oberoende av ålder. Det är ju för att jag inte är medborgare.
Jag längtar inte heller. Det känns ju inget särskilt alls, fast det kommer säkert ändras när jag kommer tillbaka till Sverige och plötsligt har en massa gränser för vad jag får och inte får.

Varför är fredag den trettonde en otursdag egentligen? Det är säkert något som alla vet förutom jag och jag bör skämmas för att jag ens undrar. Men jag vet faktiskt inte.
Jag menar, det kan ju inte vara för att det är något särskilt som sällan inträffar. Tycker det är fredag den trettonde hela tiden jag.
Annars borde 29 februari vara en otursdag, för den dagen kommer ju inte vidare ofta. Eller jag vet inte.
Ska googla på det tror jag.

2009-11-10
04:59:44

Åh nej, jag blev en nörd!
Oj vad jag lär mig mycket nu. Mitt hjärna är som en svamp just nu och bara suger i sig alla dessa nördiga kunskaper. Nu har jag spenderat en vecka med min nya lärobok och är nu klar att gå vidare till nya böcker.
Jag har i princip lärt mig grunden i web design nu. Med boken har jag gjort en projekt site. Det är alltså inte min egna sida utan iden komer från boken. Men det är det bästa sättet att lära sig tror jag. Så att man kommer rätt från början.
Resultatet hittar ni på http://scskorvet.xtreemhost.com
Ja, jag vet. Vilket fruktansvärt domännamn, men det finns ju inte så mycket bättre att få tag på om man inte vill pynta för det.
Har förstått att detta inte var lika lätt som jag trodde att det skulle vara. Herregud vad mycket extra nördigheter man måste lära sig för att allt ska fungera ordentligt.
Nu ska jag begrava mig i min nya bok.
Jag kommer nog inte ha några som helst problem att klara kursen i vår. Skönt.

2009-11-05
23:25:45

Jaså, så den här gången brann det?
Igår natt gick brandalarmet igen. Oj, vad förbannad jag blev. Det är ju den fjärde eller femte gången på en månad nu och aldrig är det något.
Så jag velade om jag ens orkade röra på mig. Men sen så kan det ju faktiskt vara något på riktigt. Och det var det den här gången. Inget allvarligt dock men det luktade bränd plast och kom rök ur entrén. Jag tror det kom från poolrummet.
Men jag kände bara att det var så dumt att det där jävla brandlarmet gått igång hela tiden utan anledning förut. Det blir ju som det där som att skrika om vargen. Det hade kommit sex brandbilar innan folk ens började gå ut ur huset. Och det var inte många som gått ut överhuvudtaget.
Tycker man måste se till att det fungerar som det ska. Tänk om det varit en stor brand, då kunde det ju gått illa eftersom man blir så jävla trött på att springa in och ut hela tiden så man inte orkar bry sig längre.
Dumt.

2009-11-03
06:49:44

Världens nyttigaste måltid

Okej, här kommer receptet på worlds healthiest meal. Jag tar inte ansvar på hur sant det är som tidningen påstår, men nog är det nyttigt alla gånger.

Kyckling curry med blåbär och goji bärs pilau
4 portioner

Curry ingredienser

  • 20g hackad koriander
  • 200g blåbär
  • 2 msk riven ingefära
  • 3/4 tsk salt
  • 500g low fat grekisk yoghurt
  • 4 klyftor hackad vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk malen kanel
  • 1 tsk chilipulver
  • 500g tärnat kycklingbröst
  • 1 tsk garam masala

Pilau ris ingredienser

  • 2 tsk kummin frön
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten skivad gul lök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 riven morot
  • 1 kopp basmati ris (tror det är ca 24 cl)
  • 1/2 tsk salt eller efter smak
  • 50g goji br
  • En handfull ärtor

Gör så här

Blanda koriandern, blåbären, ingefäran och salt med yoghurten och sätt åt sidan.

Placera vitlöken i en stekpanna tillsammans med olivoljan och värm tills vitlöken börjar bli brun.
Tilsätt gurkmejan, värm i 20 sekunder. Blanda i chilipulver och kanel och värm ytterligare 20 sekunder.

Tilsätt kycklingen och stek en snabb yta, rör hela tiden.
Hälls långsamt i youghurtblandningen och låt puttra i 10 minuter. Rör då och då.
Blanda i masala och garnera med extra koriander.

För att laga pilaun, värm kumminfröna tillsammans med olivoljan i en stekpanna tills de börjar poppa (ca 3 minuter)
Stek löken, tills den fått fin färg och rör sedan i gurkmejan, värm i 20 sekunder.
Tillsätt sedan morot och stek i 2 minuter.

Placera lökblandningen, ris, salt och 1 3/4 kopp kokande vatten i en stor microsäker skål och rör om med en gaffel. Micra på full effekt i 4 minuter. Rör om och micra ytterligare 4 minuter. Slutligen täck skålen och micra åter i 4 minuter.

Tillsätt goji bär och ärtor i risskålen och låt stå täckt i 10 minuter. Fluffa upp med en gaffel

Hoppas det smakar! Jag gjorde en utan chilipulvret och det funkade jättebra om man inte vill att det ska vara starkt. (Vet inte om det skulle bli vidare starkt ändå, men i alla fall.)


2009-11-03
06:02:31

Idag bor jag i en bastu
Gaahhhh, för varmt. Tidigare idag, vid elva-tiden när jag la mig på balkongen för att läsa lite var det strax över 30 grader varmt, men det blåste lite så det var rätt behagligt. Men nu, nu är det löjligt. 38 grader. Lägenheten är en bastu. Men det är ju mysigt på ett sätt. Härligt med varma sommarkvällar som kommer efter sådan här löjligt heta dagar.

2009-11-01
23:03:32

Mindre än en ynka månad!

Idag är det mindre än en månad kvar tills jag lämnar landet för hemfärd och exakt en månad kvar tills jag anländer på Arlanda. Jag börjar bli lite pirrig nu.

Måste börja ta tag i saker nu.

  • Skicka hem en låda med prylar över havet
  • Sälja tv, xbox och allt sånt
  • Slänga allt som kan undvaras

Tack vare den hemska veckan jag haft tidigare som innebär att jag har massa tid över har jag börjat plugga lite. Har införskaffat mig en ordentlig lärobok om webdesign och det är faktiskt jätteroligt. Boken är bra och pedagogisk så jag lär mig supersnabbt. Så när det blir dags för den riktiga kursen sen så kommer jag klara den utan några som helst problem!

Annars händer inte så mycket. Igår gick vi på en löjligt lång prommis på fyra timmar ner till bushlandpark och gick skogsslingor för att sedan gå hem och laga världens nyttigaste middag. Och då menar jag alltså, bokstavligt talat, Världens Nyttigaste Middag.Det är en slags curry med blåbär, gojibär och sådant därnt annat mumsigt. Hade hittat receptet i tidningen så vi tänkte vi skulle ge den en chans. Supergott var det, och man kände sig så där härligt nyttig omedelbart. Vill någon ha kan jag säkert pluppa upp receptet här på bloggen. Nu ska jag hämta frukost och glo på Yrrol eller nåt innan jag tar en pluggstund. Mys.