Sofie Svanlund

2009-10-28
22:23:29

Snart så
Usch. Jag har haft en fruktansvärd vecka. Och det är bara regnigt och jävligt ute. Ska bli bättre till helgen dock. Hoppas jag mår bättre till helgen också. Nu är det mindre än fem veckor kvar dock. Till hemkomsten. Jippi! :)

2009-10-23
05:04:37

Nu ploppar fräknarna sakta fram
Jippi! Jag börjar få färg. Man kan ana en svag bikinibränna på mig nu. Sofie glad. Visst, jag är inte brun än men jag ser i alla fall frisk ut.
Fast nu ser jag att på söndag ska det bara vara 18 grader och regna. Hoppas det återgår till sommarväder efter det. Annars blir jag besviken. Jag har ju längtat så mycket efter solsken.
Plats, solen. Plats!

2009-10-21
02:23:38

Nu är sommaren här!
Jag har vart hemskt dålig på att uppdatera. Och det finns faktsikt inte heller någon anledning för det. Jag är ju mest framför datorn hela tiden. Jag är bara lat helt enkelt. Sen så händer det ju inte så mycket heller.
Kan meddela att sommaren kom den här veckan på riktigt. Började med strax över 20 grader i måndags, sen 27 igår och idag ska det bli över 30 tror jag.
Så jag har spenderat en timme varje dag här till att ligga på balkongen och läsa. Superhärligt! Jag måste införskaffa mig nya solglajjer om jag får några pengar över. Min gick ju sönder av någon oförklarlig anledning förra säsongen.
Nej nu, ska här förberedas för balkongmys, hej svejs!

2009-10-16
16:14:13

Min lilla plutt

Min nya älskling är förstås min fantastiska nya lilla dator jag fått här. Har haft den i en vecka nu, men trots det blir detta första inlägget från den.
Anledningen för denna investering är att vi råkade upptäcka en annons av Myer i lördagstidningen som verkade för bra för att vara sann. Min dator för 699 dollar. Den kostar i normala fall 1399 dollar.
Något hade gått snett med annonseringen. Den skulle vara promotad för 999. På skylten stod det till och med; Spara 300! Men det var ju inte riktigt. Nog sparades det mer än så.
Kassören trodde inte ens på oss och vi var tvugna att visa annonsen för honom. Inköpspriset för affären är 950 så det är ju en förlust. Han tyckte själv det var så otroligt att han minsann också skulle passa på och haffa en innan det rättar till vad som gått fel.
Så nu sitter jag här och äger något mycket bättre än vad jag egentligen borde få.
Den här spelar spel utan problem och har även ett bra grafikkort så det ser riktigt bra ut också. Jag minns att när jag spelade Sims hos mammsen var man tvungen att starta om datorn efteråt eftersom det tärde så mycket på den.
Så för att pröva min införskaffade jag mig Sims. För ett sjukt billigt pris det med kan tilläggas. Knappt 200 svenska kronor och då fick jag tre extensions med det. Genom att ha varit fattigare än en kyrkråtta under allt för lång tid har gjort mig till en riktig hejare på att fynda. Skoja inte. :P
Hursomhelst märks det inte ens om jag spelar. Jag kan vara online, snacka på msn, skype och titta på långfilm SAMTIDIGT som spelet körs i bakgrunden. För mig är detta helt otroligt.
Visst klarar väl de flesta laptops av det nuförtiden. Men inte någon celeron dator, som jag skulle fått i den prisklassen inte.
Tydligen är Sims ett dåligt exempel, tydligen är den kapabel till bra mycket mer än så, men ändå.
Oj herregud, vad nördig jag är nu! Haha! Sitter och brer på om min lille dator. Men det är bara för att jag är så himla, himla glad. Jag har ju aldrig haft en egen dator förut och jag tycker att det är jättekul.
Dock känner jag mig allt lite hemsk som förstör min kära familjs överraskning. ( Skulle nämligen vara en present för min 20 årsdag ). Men för att citera lilla Frida; Ja, men vad skulle ni göra??
PS. Den är väldigt fin också! :D


2009-10-08
04:15:22

I finally did it
Ja, nu gjorde jag det. Jag ansökte. Jag fick en liten lyckokick när jag upptäckte distanskurser. Jag har nu ansökt i första hand engelska ett igen. Så jag får den kursen ur vägen, jag var för lat sist, missade sex poäng och tydligen måste man ha alla trettio för att gå vidare. Men eftersom jag gjort det mesta tänkte jag plugga en halvtidkurs samtidigt eftersom jag inte behöver fokusera på en massa tentor på engelskan. Min extrakurser jag ansökt om är all på distans och går som följer:

1 Grafisk design, Kreativt idéskapande - Mittuniversitet, Sundsvall
2 CSS-baserad Webbdesign - Umeå universitet
3 Grafisk design 1 - Högskolan Kristianstad
4 Bostadens Utformning - Linnéunniversitetet, Växjö
Den sista där hoppar lite från temat på de andra men alternativen tog slut. Jag är ju väldigt intresserad av det bara att jag inte tror på en framtid inom ämnet.
Hoppas det blir bra. Kommer jag in på första valet måste jag resa till tre träffar upp norr. Fast det tycker jag mest är spännande. Är endast orolig över pengar.
Bra? Eller?

2009-10-08
04:01:47

Familjeträffen
Ja, så i helgen har jag träffat hela familjen. Föräldrar, syskon och sykonbarn. Usch, vad jobbigt det var. Jag har slutat vara så larvigt blyg hela tiden men när det kommer till sådan situationer så är det lika illa som alltid.
Hoppas de inte tyckte jag var allt för knäpp. Att de förstår att jag är hemskt blyg.
Annars var det trevligt. På torsdagen samlades alla och var hemma. På fredagen åkte vi till Taronga zoo och gick sedan ut och åt middag vilket följdes av en tur till pubben för hälften.
På lördagen var jag inte med. jag var tvungen att jobba men det var ju bara skönt att få smita iväg lite.
På söndagen hyrde vi en stor bil och åkte ner till Kiama i Wollongong och tittade på blowholet. Det var rätt coolt. Det är typ som en grotta som vattnet går in igenom och sedan sprutar upp genom ett stort hål mer in i land. Ser väl nästan ut som en gejser eller hur det nu stavas.
Måndag var sista dagen. Vi gick på museum och tittade på döda mumier innan vi alla sa hejdå.
Imorgon kommer föräldrarna tillbaka, fast jag måste jobba.
Ja, det här blev väl lite korfattat. Men det dröjde så länge innan jag orkade skriva någonting så nu är det inte så interessant att dra upp igen när jag redan pratat om det med några. Ni förstår, haha!
Jag fick present också. De hade köpt en liten present påse till mig med ett halsband, lotion och choklad och sånt från Nya Zeeland. Tyckte jag var väldigt snällt. Fick mig att känna mig lite bekvämare också på ett sätt.
Hursomhelst var alla trevliga och så det är bara jag som är så rädd hela tiden. Men jag kan inte rå för det. Jag känner mig för pressad att vara bra liksom.

2009-10-01
05:05:34

Ny frippa för nerviga jag
Imorse gick jag och köpte hårfärg. När jag färgat klart går larmet. Jag väntar ett tag. De har ju haft tre testlarm än så länge. Men icke. Då hör jag en röst som säger att jag måste lämna huset och gå ner i emergency trappan. Men jag kunde inte se eller lukta någonting. Väl ute kom två brandbilar. Men jag kunde fortfarande inte se eller lukta något. Allt verkade lugnt. Så jag passade på att gå till frissan så länge.
Så nu har jag jättemörkt hår och snedlugg som tyvärr inte blev som jag hoppats. men jag ser iaf inte ut som trollmor längre. Det är iaf bra. Särskilt eftersom jag ska träffa familjen idag. Jag är fruktansvärt nervös som det är och att se ut som en häxa hjälper ju inte direkt mot nervositeten.
Jag ser fram emot det på ett sätt. Det är ju skönt att ha det jobbiga första mötet ur vägen. Men annars känner jag mest att det är jobbigt. Det är mest troligtvis inte så hemskt som jag tror men sen så är jag ju larvigt nervig ibland. Hmm....