Sofie Svanlund

2009-03-30
10:30:00

Impulstripp till Melbourne
Kände mig lite impulsiv i helgen och drog till Melbourne bara sådär. Why not liksom? Frida va nog lite avis :P Men, men. Ja drog tidigt i fredags morse. Spännande och lite smått nervöst att flyga eftersom att det var första gången jag flygit helst själv. Särskilt när det inte är i Sverige. Men det gick braoch var tusen gånger enklare än jag trodde. Tog lite mer än en timme att flyga så det är inte så värst långt, men shit vilken skillnad i väder det var. 16 grader var det när jag kom fram, jag höll på att frysa ihjäl i högsommarkläderna jag hade på mig så skyndade mig tillp hotellet för att byta till något varmare.
Sen ut för att se stan. Melbourne är en väldigt mystisk stad. Det är så mycket mystisk konst överallt så man blir helt snurrig. Och alla som inte åkte bil åkte spårvagn eller häst och vagn.
På kvällen gick vi på en AFL match i Melbournes enorma cricketstadium. Väldig skillnad mot en vanlig fotbollsmatch kan jag ju säga. Men jag såg inte så mycket av matchen för jag befann mig i medlemsavdelningen(!) och var mest och drack öl, det är nämligen bara dem som har privilegiet att göra det.
När man gick över till stadiumet gick man över en ytterst underlig gång bro. Den var belyst med knallgula lampor, vilket redan i sig var obehagligt kvällstid, och utrustad med högtalare med rörelsesensorer så att beklämmande aborginiska röster som härmade varandra följde efter en när man gick över bron.... Ja, obehaglig bro!
På lördagen var vi på Melbourne Grand Prix. Inte för att jag är särskilt interesserad men det är en väldigt stor händelse h
är så det är ju självklart att jag var tvungen att gå. Men det var jättetrevligt, fast F1 bilarna gjorde mig halvt döv. Och gud va jag önskade att lilla lillbrorsan var med mig där. Han hade verkligen älskat det! Roary racerbilen var det till och med och vid det laget hade han väl svimmat :)
Kvällen spenderades på en fantastiskt härlig pub. En sån som har band som bara spelar glada rockklassiker låtar så alla i baren sjunger med som om vi vore på allsång! Och alla log och var lyckliga. Finns det sådana ställen i Sverige ens? Var hur som helst för trevligt. Sådär trevligt så att jag tyvärr endast fick en liten ynka timmes sömn innan det var dags att ta sig till flygplatsen på söndagsmorgonen. Mirakulöst nog var jag pigg nog för en heldag på stan när jag kom tillbaka till Sydney trots det. Övertrött skulle jag tro. Men idag är jag trött... :)

         Melbourne Cricket Ground             Grand Prix                         Vanliga bilarna             

Park                                                                        Svarta svanar

2009-03-26
07:20:04

Men vad fan skjutdörr!
Nej, nu är de här igen. Nedanförr balkongen och skjuter skjutdörrar. Jag blir galen! Inte ens tjejen nedanför som skrålar kärlekslåtar, tro det eller ej, VARJE dag, stör mig lika mycket... Hon har iaf börjat avancera lite. I flera veckor har det bara varit skriksång men nu har det allt börjats spelas gitarr då och då till skriket.

2009-03-25
06:43:27

Skjutdörrs skjutarna skjuter inte mer skjutdörr
Nej, för de har flyttat! Woho! Efter en veckas bosättning under balkongen. Frågan om va de överhuvudtaget gjorde här återstår. Vem fan vill semestra i marsfield liksom? Det enda som finns här är skolan, ranchen och mördarmonsterskrikpippifåglar.

2009-03-24
08:37:30

Jävla skjutdörrs skjutare!
Det är någon som bor i en van på vår parkering precis nedanför balkongen. De går mig på nerverna. De slutar aldrig dra i den där jävla skjutdörren. Jag kan inte sova! Inte Frida heller.

2009-03-24
08:33:16

Ynket tynar
Nu är jag inte lika ynklig längre. Det börjar kännas bättre nu. Men jag är sjukt stressad av allt plugg. Det va så mycket lättare på SU. Det är nästan så jag saknar SU. Trodde jag aldrig att jag skulle säga...
Jag börjar få planer nu iaf, kan jag ju tala om. Planer på att komma ifrån Marsfield. Resa lite. Ska bli skoj!

2009-03-22
22:51:22

Blä
Blä, vad jag känner mig ynklig. Som en riktig liten ynk. Tandvärk för den där jävla tanden som aldrig växer klart, solbränd på ryggen efter stranden i lördags. I lördags morse får man självklart urinvägsinfektion också! Och inatt sov jag på något underligt, mystiskt sätt så det lkänns som att ryggen har låst sig. Jag känner mig inte riktigt som en viking idag inte.
Och nu måste jag gå till läkarn och få medicin, jippi!
Men lite kul har jag haft i helgen ändå. Lördagen innebar också att jag fick lite mer bränna där jag inte blev bränd och på kvällen åkte vi till Coogie och drack lite öl.
Där fannbs det en jättekonstig pub. Det var som en klubbgalleria typ. Det var flera våningar med olika sorters barer som man kom till genom att åka rulltrappa! Skitflummigt.
Nu ska jag gå och käka frukost och dricka en liter tranbärsjuice så jag orkar  med plugg idag. Blä.

2009-03-20
00:40:02

Lämnar snart Marsfield...
Guud, va ja är trött på min lilla håla, Marsfield. Känns som o jag slösar bort hela min tid i Australien på att sitta här och uggla. Nej, snart snor jag en bil (ja, man måste ju vara 21 för att få hyra en så, då får de väl skylla sig själva :P) och drar härifrån, ut i öknen. Jag vill se outbacken med den röda sanden, jag vill se korallrevet, jag vill vilda kängurusar, jag vill se allt! Men det är ju så jävla mycket plugg så man har ju inte tid i alla fall. Äsch, jag tar en långhelg snart, vare sig Frida följer med eller inte! :P P.S Jag är i alla fall inte i någon stockholmsförort till håla nu iaf, jag har iaf dundersommar än! :P

2009-03-16
14:47:09

Jag är nyttig, ni åker pulka :P
Idag var jag nyttig. Jag tog en skitlång skitsnabb prommis på typ två timmar. Det är inte likt mig men jag va på så bra humör när min mobil äntligen kommit och så. Får se om det någonsin händer igen :P
I helgen prövade jag och Frida nästan att surfa. Ingen vanlig bräda alltså utan en sån där som man ligger på men ändå. Jag har åkt på vågorna nu! Vad gör ni då? Åker pulka? :P
Jag är iaf forfarande blekfis, så det kan ni ju gotta er åt... :(

2009-03-12
06:43:06

Monster Mördar Fåglar

MONSTER

Åh, nu e de igång igen. Mördarfåglarna, de skriker som monster! Kakaduorna alltså.Sen har vi dom som låter som apor också. De är lite roligare. Finns även dom som mjauar. Märkliga djur dom har här alltså.

2009-03-12
06:15:42

Ska gömma mig under soffan.
Shit! Det är för mycket skola och för mycket tvång på att socialisera sig. Jag orkar inte med allt dessa plugg och jag pallar inte alla dessa fester! Känner mig för att krypa in under soffan och gämma mig där i några veckor. Vill inte gå min marknadsföringskurs längre. Marknadsföring är obehagligt! Jag är rädd för lärarna och eleverna i gruppen. Otrevligare tjejer än de australieniska tjejerna får man leta efter. Tappar du ett ord eller om de hör att du har dialekt så vänder de ryggen åt dig på en gång. Hur kul är det att bara få killkompisar då? Visst är det kul men... Bara liksom?

2009-03-12
05:52:50

Chai glass
När jag va och köpte mat sist på Woolwoorths så hittade jag en speciell glass, jag var tvungen att köpa den. Vanilla Chai. Vad säger du om det då Tess? Ska nog ta mig en skål nu... :)

2009-03-09
12:38:08

Jag vet vad lycka är (tror jag)
Hur vet man när man är lycklig? Jag tror att det är när man känner att även om något dåligt händer så man blir ledsen så känner man ändå att man snart kan bli glad igen, det ligger nära liksom. Man kan se allt från den ljusa sidan (inom rimliga gränser såklart, det finns saker som ingen människa med hjärta klarar sig ur utan att krossa humöret under en lång tid). Så tror jag att det är iaf. Jag är lycklig.
Nerj gud va djup jag blev, va fan kom det där från? Haha!

2009-03-09
11:46:59

Kan andas ut...
Åh, äntligen känns det som att saker börjar lösa sig. Börjar bli på bättre humör nu. Skönt. Ska bara se till att överleva fram tills min mobil kommer om en vecka eller några dagar mer. Fan, känner mig helt handikappad utan telefon. Hur klarade man sig för 20 år sedan? Stackars Frida som måste följa med mig för det mesta nu haha. Jaja, nu vet man hur det känns. Jobbigt att jag måste ta med mig passet nu bara, vågar kanppt lägga ner det i väskan, har blivit helnojig. Får skaffa magväska helt enkelt ! Haha, njae, jag vet inte med det asså...:P

2009-03-08
09:34:06

Skithelg
Igår var en hemsk dag. Oj va jag har vart ledsen. Tur att jag har frida med mig!

2009-03-04
00:06:14

Hajen, Stranden, Branden
Jag vet inte om ni vet mer om hajattackerna där i hemlandet än att det skedde några typ i Januari. Det har i alla fall skett tre nya de senaste tre veckorna här i Sydney. Häromdagen stängdes ett flertal av de norra stränderna av till och med. Men jag och Frida åkte till Bondi trots allt i söndags.Och efter mycket velande badade jag! Det är sant! Jag doppade hela mig! Jag var till och med i en stund och drogs fram och tillbaka mellan vågorna. Tro det eller ej, men så var det... :D
Men sen åkte räddningsbåtar o helikoptrar ut och hade sig. Sen såg jag filmkameror och såna där intervjumuffar vid livvaktstältet. jag antog att de spelade in ett nytt avsnitt Bondi Rescue eller något. På måndag morgon tittade jag på nyheterna och upptäckte att så var inte fallet. En haj var fallet. Eller en, det kryllar av dem men de brukar hålla sig en bit ut från stranden. Men nu var det två ungar som hade vart ute och simmat och hamnat bara några meter ifrån hajen så det var det som allt ståhej var om. Tänk att vi badade då! Läbbigt. Vet dock inte om det var den där vithajen som har irrat runt ett tag eller om det var någon annan stor haj men, men, haj som haj. Mat som mat. Uppäten som uppäten. Haha :P

Och om ni inte vet mer om katastrofbranden kan jag ju säga att det brinner som bara den än. Jättemånga har dött och i Melbourne ska man tydligen kunnna känna röklukten forfarande. Just nu kan de heller inte försöka släcka branden eftersom att d ska bli katastrofoväder nu oxå. Häromdagen hade alla i de drabbade områdena i Victoria tom fått sms om att d ska lämna sina hem snarast.
I västra Australien väntade de sig tyfoner, men d klarade sig med översvämmningar, vilket de har i andra delar av Australien också.
Så vi sa som så häromdan; Shit, tänk vilket spännande land vi lever i!
Vi är glada att vi inte har råkat ut för mer än lite regn om man bortser från hajarna. Hörde att en liten pojke blev uppäten av en krokodil i Gueensland också! Fy vad hemskt!
Jaja, nog med nyheter... Kan säga att jag trivs iaf och har ingen lust att åka hem än :)
Ha så skoj i pulkabacken! :P