Sofie Svanlund

2009-05-29
05:08:37

Morgonpigg, eller inte.
Jag har börjat gå upp tidigt på mornarna nu. jag blir ju ändå väckt vid sex, sju tiden så why not? Ibland är jag uppe och är produktiv och ibland går jag upp, duschar, äter frukost och dricker kaffe och somnar sedan om. Onödigt javisst. Men det är alldeles för bekvämt när man går och sätter sig och myser i sängen och glor på nyheterna så man måste bara gosa ner sig under täcket och då trillar ögonlocken ihop.
Men nu måste jag börja skärpa mig så jag kan få lite trist plugg gjort innan mina finals.

2009-05-28
02:02:16

Lättad
Snackade med min lärare idag. Jag undrade vad som sker om man inte lämnar in sin Literature Review. Den har varit alldeles bör jobbig för mig och man förlorar två marks för varje dag som är sen så jag skulle få noll i alla fall. Och då är det ju bättre om jag fokuserar mig på att läsa boken och ha en chans på min final istället. Men eftersom att det är annorlunda här så vet man aldrig om det blir fail direkt om man missar en grej.
Jag kände inte för att säga rakt ut att jag inte vill lämna in, så jag började försiktigt men det funkade ju inte och så såg han lagom funderande ut över mina frågor.
- Ehm, vad händer om man inte har lämnat in sin review än?
- Ehm, om du lämnar in den innan fem så förlorar du bara två marks...
- Men, eh, om man inte skulle göra det då?
- Jaaa, lämnar du in den i morgon så förlorar du fyra.
- Om man inte gör det heller då?
- Då förlorar du två till...
- Okeeej. Men om man inte lämnar in den alls då?
- Jaaa, då får du inga marks alls för den.
- Men (va fan!), failar jag allt eller förlorar jag 15 %?
- Du förlorar 15 % då ja.
- Så jag kan forfarande klara mig då?
- Ja, du måste se till att få mer på din final bara.
Tack, tack. Onödiga konversation.
Men jag blev otroligt lättad. Det kändes verkligen att en tung sten trillat av mig. Nice.

2009-05-27
02:13:25

Bloggtokig
Jag har blivit helt bloggtokig. Beror troligen på det enorma avståndet till hemlandet. Har mina kompisars bloggar bookmarked på toolbaren till och med. Jag pratar ju knappt aldrig med dem så det känns plötsligt ytterst viktigt att veta vad de gör varje dag. Känns som om jag tappar greppet om livet i hemlandet annars. Och det vill jag ju inte.
Nej, jag har inte blivit galen. Jag saknar bara... :)

2009-05-27
01:59:23

Snuset har landat!
Igår kom snuset. Det var allt på tiden. Jag var utan snus i nästan ett helt dygn! Det hade kunnat sluta illa. Trodde att det skulle komma idag. Men vid sjutiden igår fick jag ett sms: Guess what?. Snuset hade anlänt. Och inte i den formen jag trodde. Pappersformen, som innebär väntan på att postkontoret ska öppna. Utan i den riktiga fysiska formen av dosor. Då blev jag glad.
Snart dags för beställning av en ny leverans.

2009-05-23
13:18:40

Depp Sofies mysiga ego-lördag.
Jag fryser. Mina händer känns som isbitar. Råkade lyssna på massa depp musik på youtube så jag blev nedstämd. Nu är det knäpptyst för att jag försöker koncentrera mig på den här bajs texten som jag inte förstår ett skit av och har typ 200 sidor to go och sedan måste skriva en jävla analys på typ 2 000 ord på tills måndag.
Det här är tredje gången jag skriver det här inlägget eftersom jag råkar trycka på en mystisk knapp, som verkar radera allt utom sista meningen skriven, om och om igen.
Jag trampade dessutom nyss i hundkiss barfota också. Vilken deprimerande lördag alltså.
För att se det från den ljusa sidan så kan jag ju säga att jag i alla fall missade bajset.

2009-05-22
04:01:56

Snart får hjärnan sova.
Fy, hela den här helgen kommer bara gå ut på pluggande. Bajs, va tråkigt, men det måste göras för annars är det totalt kört. Shit vad jag är trött på skolan. Men samtidigt känns det som att tiden kommer stå still i höst när jag inte pluggar, men jag antar väl att det kanske är välbehövligt för min hjärna att få gå och lägga sig i dvala ett tag. Den kanske vaknar upp som pånyttfödd då när det är dags, redo för att kanske hålla sig vaken en ny bajstråkig termin.
Hoppas den inte somnar i helgen nu, jag känner redan att den inte vill koncentrera sig längre.
Asså, slutsatsen är att det inte är mitt fel om det här går åt helvete... :P

2009-05-20
16:48:25

Härliga, logiska hemland!
Usch, jag börjar tappa hoppet om hur den här terminen kommer gå. Marknadsföring och företagsekonomi är så jävla drygt. Och självklart får man 14 av 30 tillbaka få senaste filosfiuppsatsen. Man förlorar ett mark per dag man lämnar in efter deadline vilket jag självklart gjorde eftersom jag är så jävla lat. Så hade jag gjort någon nytta istället för att glo på sprickor i taket hade jag i alla fall fått 15, vilket innebär godkänt. Men det gör ingenting, jag har ju fått över godkänt tidigare så det väger ju upp det. Systemet här är annorlunda mot det i Sverige. Det är ju visserligen skönt att man kan faila vissa saker och väga upp det med andra, men det är ju fortfarande så sjukt mycket enklare och mer logiskt i Sverige. Där får man ju till exempel göra en omtenta om man failar, vilket inte går för sig här. Så failar man en final värd kanske 60 procent av total marks så är det kört. Hej, hej nästa termin som blir samma termin. Oj, va det går framåt för oss i vår utveckling mot framtiden. Sug.

2009-05-20
01:58:30

Åka hem?
Jag börjar bli tveksam om det här med att åka hem. Ibland längtar jag så jag blir ledsen, ibland längtar jag ingenting så jag blir ledsen. Men jag gissar på att jag ändå kommer bli lite glad när jag kommer hem.
Jag undrar hur det kommer  kännas. Kommer jag skrika "Ih, Iih, Iiihh!" och klappa händerna i en vecka och vara fascinerad av saker som tunnelbana och handtag på dörrar? Eller kommer jag grina och ha ångest över att jag inte känner att jag har uttnyttjat resan till fullo? Jag vet inte.
Jag är även rädd att tiden kommer dra sig fram som en extra trött snigel och göra mig deprimerad. Ingen aning.

2009-05-16
02:49:06

Räkmackan
Det är typ storm ute idag, men det ser varmt ut i alla fall. Vaknade för ca en timme sen, helt av mig själv klockan halv tio. Wow! Japp, i know, va e så special med det? Jo, det är det att jag har totalt vänt på mitt dygn den senaste tiden sen jag har börjat bete mig som en dagdrivare. Men jag är så efter i skolan sa jag känner att jag satsar på att försöka läsa hemma istället och gå på det jag måste, alla tutorials. Får se hur det går. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag sitta och råläsa kvällen innan för att sedan ändå glida räkmacka genom tentorna. Men ja då, jag ska försöka göra mitt bästa, promise. :)

2009-05-15
15:22:19

ÅÄÖ kommer igen.
Åh äntligen kan jag skriva ordentligt på mitt eget språk! Fixat med inställningarna på den här datorn :)
Så bra va? Nu behöver det inte vara hjärngympa för er att läsa min blogg längre :)

2009-05-15
05:49:03

Seeeg...
Usch, ja e lite bakis idag. Jag vet, det e lite motstridigt mot forra inlagget... Men det galler an, jag forsvarar det med att jag faktiskt inte vill ga pa pirat festen igar men jag hqar ju inte gjort nagot med Frida pa ett tag och hon ville ju ga. Men det var trevligt.
Kanner att jag inte vill gora nagot i nu helgen forutom alkoholfria saker. Ikvall ska jag ga och se anglar och demoner med Frida. Hon har last boken men jag har faktiskt inte riktigt nagon koll pa vad det e. Men forhoppningsvis ar den bra. :)

2009-05-14
04:58:14

Jag e konstig...
Jag har slutat dricka alkohol. Mysko. Nej, jag har inte blivit nykterist, jag har bara inte haft lust att dricka pa lange. Veckor. Drack en halv bira igar. Kande att det var nog. Konstigt. Ibland forvanar jag allt mej sjalv...!

2009-05-14
04:41:14

Ful blogg
Gud, va min blogg e ful. Den e jatteful. Vet inte hur man gor d dar. Photoshop e ja haj pa men inte d dar andra. Hjalpa mej nar ja kommer hem igen lilla kex? Usch vad ful den e.

2009-05-11
05:10:36

Slutar aldrig missa!
Nu forsov jag mej igen. Far ta o ge mej, terminen e snart slut och ja har missat typ alla lectures. Fyyy va daligt av mej. Hmm, far helt enkelt lasa bocker  till jag drommer om att lasa bocker. Shit va trist...

2009-05-10
13:55:47

Kallt och fattigt...
Jag har inte skrivit pa ett tag. Tankte vanta tills jag kunde anvanda svenska boktsaver men pallar inte det. Det blir bara omstandigt. Antar att det e lasbart iaf?
Jag har ekonomisk angest. Har tankt att hemresan betyder pengar igen men det e ju helt fel. Jag far ju ingen lon pa minst 2 manader ju, kom jag att tanka pa. Hur ska d ga? Bajs!
Men hem ska jag ju. Annars maste jag ju saga upp mej o det har jag verkligen ingen lust med. Plus att jag langtar efter svensk sommar, sarskilt nar det borjar svalna har. Jag fryser till och med ibland. Kanske e det dags for varjackan snart. Fan. Usch va deprimerande.
Och ja. Klart jag langtar efter er dar hemma ocksa! :)

2009-05-01
03:02:02

Det blir en underbar dag!
Idag känns det som om det blir en bra dag. Jag är äntligen klar med skituppsatsen och ska lämna in den idag ( en dag försent :/ ) och det är fredag, vilket innebär att jag bara behöver gå på en två timmars marketingföreläsning och sen får man vila ett tag. Det här är också en fredag som de flesta utom mig i Sverige säkert är bakfulla då det var valborg igår, men inte jag inte, icke. Här firas minsann ingen valborgsmässoafton. Jag har stuudeeraat. Helt sant. Promise.
Det är också en bra dag för att vi ska till IKEA idag. Äntligen ska jag få stilla mitt chokladbegär med riktig, äkta mjölchoklad, även kallad Marabou. Och så ska jag stäääda, så att vårt rum inte ser ut som skit. Sen ska det tvääättas så att jag får valmöjligheter när jag klär på mig om mornarna ( eftermiddagarna ).
Vilken fantastisk dag!
Hmm, tror nog att det här lyckoruset beror på att jag äntligen är klar med plugget för tillfället för jag har nog aldrig varit så här glad för att hinna tvätta och städa förut :P Haha.
Hursomhelst, vilken bra dag det blir, jag känner det!