Sofie Svanlund

2009-02-28
13:41:30

Första veckan i skolan
MÅNDAG
Första riktiga skoldagen. Började med bussiness economics. Shit vad ointeressant det är! Sen hade jag en timmes rast inan Critical thinking. Så då skulle jag gå och köpa böcker. Det skulle alla andra visst också. Fick stå 20 min i kö utanför den vanliga bokhandeln. Sen fick man lämna väskan utanför på ett bord innan man gick in. Och när jag väl är inne hittade jag inte mina böcker och all personal var upptagen. Men det löste sig till slut. Sen va man tvungen att gå till en annan bokhandel där man köper course notes. Där fick jag köa i 40 min. Men där fick man iaf hjälp direkt. Sen hann jag precis till nästa föreläsning som oxå var tråkig. Men den har jag iaf tillsammans med Frida och det är ju lite roligare då. På eftermiddagen gick vi ut och la oss i gräset bredvid basebollplanen bakom vårt hus för att sola samtidigt som vi pluggar. Men efter ett tag började strömma dit massa barn och pappor som antagligen skulle ha match eller nåt så då smög vi undan.
Sedan tog vi en kvällspromenad runt kvarteret och såg oss omkring lite. Då började det plötsligt regna och blåsa så att gatorna var helt tomma. Men jag och Frida var bara tacksamma för den upffriskande svalkan som äntligen lät oss sluta svettas. :P

TISDAG
Idag gick vi ner och simmade några längder i vår pool på morgonen. Sen gick Frida till skolan och jag mös i soffan med balkongen öppen, drack chai te och glodde på nyheterna. Jag har börjat titta på nyheterna som bara den här! Jag känner mig ovanligt medveten om mitt nya tillfälliga land.
Vid två gick jag ner till skolan och mötte Frida för att köpa block och gå på critical thinking föreläsning nummer två. Böckerna och sånt här är dyrt, fast det är det ju i hemlandet också i och för sig. Hittils har jag lagt 300 dollar på två böcker och en course note. :O På kvällen gick jag till ranchen ( the ranch = vårt lokalhak ) och tog en öl med ny kompis och blev attackerad av flygande kackerlackor. Det visade sig inte vara kackerlackor. Kackerlackor flyger inte.

ONSDAG
Idag hade jag morality and society lecture själv eftersom att Frida inte fick sitt schema att passa ihop så hon var och labbade då. Men eftersom vi slutade så tidigt bestämde vi oss för att vi skulle åka till Manly Beach och grädda oss i solen. Det visade sig vara ett jävla projekt.
Jag mindes att jag hade sett att det gick en buss från centrum till Manly så vi gick dit och då visar det sig att den bussen går visst hela två gånger om dagen! Så vi gick till tågstationen och frågade hur vi skulle åka. Då sa dom att vi skulle åka ta tåget från Macquarie och sen byta tåg i Chatswood för att åka till Wynyard för att byta tåg till Circular Quay för att ta en färja från hamnen till Manly. Huhh! Men vi kände att fan , nu e vi ju på väg, klart vi åker. När vi stod där på stationen tänkte vi. Meh, Epping e ju närmre än Chatswood, borde ju gå fortare om vi byter tåg där istället? Nej. Det går inte fortare. Inte alls. Hur som helst så kom vi fram till slut och la oss på stranden, sådär lagom liksom när solen typ börjar gå ner. Lagom skojigt. Frida sov. Jag satt och glodde på surfarna och fick pirr i magen när jag såg att det till och med är fler som surfar än som badar. Då tänkte jag allt att det här är inte Sverige! Sen kände jag att jag tvungen att gå ner och känne på vattnet. Det såg så härligt ut. Och det var det. Så härligt att jag gick i med båda fötterna och fick tankar på att faktiskt doppa mig! Men jag han inte tänka så länge förrän det kändes som om nåt högg mig. Jag vände direkt och började springa upp mot Frida. ag kastade en blick på smalbenet och såg en knallblå manettentakel. Jag fick lite panik för varken jag eller Frida vet hur man ska göra. Som tur var var det ett australiensiskt par som såg det och kom upp och hjälpte mig att få bort den. Det gjorde inte alls så ont som jag trodde, fast jag tror det beror på att jag fick den på smalbenet. Typiskt, första gången jag doppar fötterna i havet på typ två år och jag hinner inte ens gå ner till knäna innan jag blir stungen! Medan andra är här i åratal utan att bli stungna! Jag har fortfarande ett litet märke kvar, fast det är fjolligt litet.

TORSDAG
Idag hade jag bara morality and society nummer två. Sen gick vi till Macquarie Centre för att kolla lite. Torsdagar är shopping dagar för då e gallerian öppen till nio på kvällen. Frida förlorade kontrollen och köpte en till dator plus andra saker. Jag köpte ett billigt linne.
På vägen hem mötte vi massa människor som gick mot skolan uppklädda med klackskor och sånt. Då visar det sig att vårt O week Kickoff party är ikväll och inte på fredag som vi trodde. Så vi skyndade oss hem och ställde ifrån oss kassarna och gick ner igen. Tur att vi precis hade vart och handlat på licquor store! Våra hjärnor kände nog på oss att det var den dagen även fast vi inte hade en aning! :P
Det var sjukt mycket folk där på U@MQ Bar och det var kanppt så vi kom in! Det var sjukt mycket poliser och ordningsvakter utanför och de hade till och med knarkhund som nosade fram och tillbaka i kön! Sen tog det tre kvart att komma fram och beställa i baren. Men vi mötte iaf några svenskar som vill fira midsommar och det är ju kul. Hursomhelst orkade vi inte trängas där längre och drog till ranchen istället.

FREDAG
Idag hade jag föreläsning i Marketing Fundamentals. Vi har så mycket uppgifter att göra i bara den kursen att det känns helt stört! På kvällen gick vi till ranchen och mötte några av våra nya kompisar och spelade biljard och drack öl. Kom hem på morgonen.

IDAG
Lördag började klockan två på eftermiddagen. Jag var vaken och glodde i taket till fyra och somnade sedan om igen. Sov till strax efter sex och började sedan långsamt dra mig upp och åkte till Epping och käkade på Subway.
Tycker fortfarande att det är helt sjukt att sitta  förarplatsen när man inte kör! Himla England som ska starta kolonier överallt i världen och se till att de kör på fel sida av vägen. It´s RIGHT to drive on the RIGHT side of the road! Låter inte det logiskt eller?
Men nu ska jag nog börja göra iordning mig för natten. Klockan är halv tolv och vi ska upp tidigt imorrn för att spendera en heldag på Bondi Beach.
Snöar det fortfarande i hemlandet? I såna fall, ha så kul i snön idag och god natt från mig

2009-02-23
00:19:08

Härliga, underbara sommar!
Åh, det är så underbart här. Det är sommar! Jag steks! Jag vet att det snöar i Stockholm. HAHAHA! Förlåt, kunde inte hålla mig. :P Igår var vi på movie extra tropfest i Sydney Domain. Världens största kortfilmsfestival. Det var så mysigt, alla satt på picnicfiltar i solen med kylväskor och solglasögon och tittade på mysiga filmer enorma tv-dukar. Då kändes det verkligen att det var sommar. Att gå till ett öltält för ett glas sänkte ju inte den upplevelsen direkt... :)
Men vi gick innan det blev kväll då festivalen officiellt börjar för jag skulle hem o prata med hela familjen så jag kunde se dem. Det var jättekul att se dem. Men jag har ändå inte jättestor hemlängtan, det är så härligt här att det känns redan värt att ha studielån upp över öronen för bara en termin. Tänk hur otroligt värt jag kommer känna att det var innan jag åker hem då!
Nu ska jag på min första föreläsning, ha så kul i snön!

2009-02-21
07:39:43

Tillbaka
Finally, jag börjar komma i ordning! Ledsen att jag inte har skrivit något alls sen jag åkte men det har varit problem att skaffa internet bland och så har jag haft massor att göra. Och när man betalar för att gå på internetcafé så är det ju mest för att kolla mejlen och sådana viktigheter. Men nu börjas det igen i alla fall! :)

2009-02-03
18:48:40

Last night in Sweden
Jojo. Imorgon smäller det. Fick värsta klumpen i magen när jag kollade på Arlandas avgångar inom den närmsta 24 timmarna och vår flight stod med. Ihh! Ihh! IIIhhhhhh! Så tänkte jag. Sen blev jag helt stressapatisk och fick ingenting gjort men nu känns det i alla fall som att allt börjar bli klart. Så detta blir antagligen mitt sista inlägg skrivet från Sverige för ett bra tag framöver. Såå... ja... Hejdå alla! Är väl typ vad jag kan säga nu ;)

2009-02-01
23:52:58

Skulle behöva fly landet snarast
Jag fick precis en plötslig känsla av att jag måste fly landet. Otroligt starkt känns det. Men det är ju inte långt kvar, får hålla ut tills onsdag. Sen går jag upp i rök. Jahahaa du, tänk att jag gör det!

2009-02-01
17:37:26

Usch o bläääh
Fan vad jag mår piss! Jag vet inte om jag överlever kvällen. Har hällt i mig två treo och fyra resorb men känner mig forfarande som en apa. Hade röj igår. Kul va det i början. Sen spårade det. Det spårade totalt, verkligen. Och nu sitter jag här som en... Som en liten mört.
Men det är okej, man får, man får. Sista helgen i Sverige liksom, då får det spåra. Det är okej.