Sofie Svanlund

2009-08-31
12:19:53

Mmm vaniljcola...
Jag kom på något som är riktigt postitivt med Australien.
Vanilla Coke.
Jag blev så besviken när det slutade säljas i Sverige. Fattar verkligen inte att jag var den enda som blev hooked.
Men nu kan jag i alla fall passa på och njuta av den underbara drycken ett litet tag till.

2009-08-29
03:17:19

Lite gnäll
Goder morgon. Idag är det lördag. Vi ska gå till parken och dricka lita vin med paret vi bor med, de åker nämligen tillbaka till Polen nästa vecka. Killen kommer tillbaka om ett tag men inte tjejen. Hon gillar inte Australien.
Det är bra, då är jag inte den enda som klagar.
Jag vill inte klaga för mycket eftersom jag är ju faktiskt i ett annat land och det får jag ju acceptera. Men det är ju så mycket som stör mig.
Jag gillar inte att kollektivtrafiken är så sugig.
Jag gillar inte att jag måste åka till IKEA för att få tag på lite sketna köttbullar.
Jag gillar inte att det enda jag kan laga med det jag hittar i affären är spagetthi med köttfärs eller tonfisksås.
Jag gillar inte att jag ibland inte får upp badrumsdörren efter jag tvättat händerna för att den jävla dörrknoppen är så trög och glatt. Har någon hört talas om dörrhandtag?
Jag gillar inte att om jag spiller något på golvet så är det där för alltid om man inte går och köper någon specialrengöring eller något. Varför, varför, varför!? Tyckte någon att heltäckningsmattor precis ÖVERALLT var en brilliant idé?
Fy Sofie! Oj, vad gnällig jag blev. Kan ju säga att det finns mycket bra saker också.
Jag kommer bara inte på något just nu.

2009-08-26
08:29:22

Tant Sofie
Jag har börjat bli väldigt dålig på att skriva här i lilla bloggen har jag upptäckt. Men mitt liv är ju så otroligt tråkigt nuförtiden så jag har ju ingenitng att skriva om!
Har det hänt något sedan mitt senaste inlägg? Jag måste tänka en stund...
Nej.
Eller, jag har börjat dricka svart kaffe nu. Om det kan kallas en händelse. Det är väl inte vidare interresant för er men för mig är det ett mål jag nu nått. Jag har ju alltid velat dricka svart kaffe. Och uppskatta det. Jag har gjort det förut fast då har jag alltid önskat att jag hade lite mjölk att plutta i.
Men nu är det ändring på det. Sedan i måndags, möjligtvis söndags, så dricker jag nu svart kaffe.
Vad vuxen jag känner mig.
Jag har precis hämtat en kopp här. Funderar på att kombinera den med något av mina korsord jag inte löst än.
Kanske ska jag sticka en halsduk också? Haha!
Det ligger lite allvar i det stickningsskämtet faktiskt. Tanken har slagit mig.


2009-08-22
10:39:41

Latmask
Igår drack vi lite vin med flatmatesen. Det var väl relativt trevligt fast då blev det ju inget parkmys idag. Men det spelar ingen roll för det var så blåsigt idag i alla fall.
Oj, vad trött jag blev nu. Ska försöka få Ben att gå och hämta kaffe åt mig. Tankekraft! Annars somnar jag nog nu.
God natt.

2009-08-20
11:43:27

Nya intressen
Jag skaffade mig photshop igår :) Så jag har lekt med det mest hela dagen. Jag har kommit fram till att jag är relativt duktig. Fast är bara bra med stämpel- och penselverktyget så jag ska nog införskaffa mig lite litteratur om det så jag kan bli skitbra på hela grejen.
Typiskt att jag inte kommer ihåg vad jag gjorde i gymnasiet. Hade ju en kurs där i photoshop men den kunskapen har försvunnit spårlöst.
Jag ska införskaffa mig information om Dreamweaver också, så jag kan börja bli duktig på ett annat nytt intresse. Webdesign.
Har börjat lite försikigt med html men det blev snabbt lite långrandigt så nu ska jag gå på de riktiga grejorna! :)
Kom fram till att det skulle nog vara något jag vill läsa i vår också. Men självklart så finns det ju ingen grundutbildning inom det på universitetsnivå i Stockholm.
Hittade en i Halmstad. Vad fan gör man i Halmstad? Nej, usch. Nu vill jag vara hemma när jag har varit borta så länge.
Det får bli en hobby så länge medan jag har så mycket tid över här.
När jag gått och blivit grym på det kommer det märkas. Då ska den här fula bloggen få ett rejält ansiktslyft!

2009-08-18
03:06:49

Snus brist
Snuset kom inte idag. Fan! Den här gången har det tagit sjukt lång tid att levereras. Brukar ta ca sju-åtta arbetsdagar men nu har jag väntat i över två veckor.
Jag misstänker att Ben ljög lite om när han hade skickat beställningen... hmmm...
Kanske man ska sluta? Jag har ju inte snusat på ett bra tag nu och det känns inte så fasligt längre. Värst är det när man är mätt eller dricker öl. Öl och snus är liksom själsfränder på något sätt. Funkar också skitbra tillsammans med kaffe.
Fast jag vill inte sluta riktigt. Det är ju så kul att vara lite konstig här och alla blir ju så otroligt fascinerade.
-OoO, får jag pröva???
-Vad är det för något???
-Ska man tugga på den???
-Ser jag ut som en hamster???
-Hjälp, jag blir ju alldeles snurrig!!!
Haha, alltid lika kul!
Nej, gud vad nikotinsugen jag blev nu!
Imorgon kommer det nog. Det bör göra det. Det ska komma imorgon!

2009-08-17
07:04:02

Myssöndag och måndagstråk
Igår gick vi på upptäcktsfärd till ett resarvat nära där vi bor. Balls Head Reserve var namnet, tro det eller ej. Undrar varför? Udden var ju iofs kanske formad lite som en... Haha! Mysigt var det iaf och vi hittade den bästa picknickplatsen ever. Fanns en stor klippa som liksom stack ut över hamnen. Självklart skulle det komma någon och fiska då. Fast det var inte särskilt störande trots allt.
Sen tog vi hamnpromenaden hem och hittade världens mysigaste park vid vattnet på vägen. Då bestämde jag att vi borde gå tillbaka dit på lördag med några kalla öl och lite kompisar. Skulle vara härligt. Fast bara lite dricka. 
Fan, jag har ju blivit så trött på drickande. Kanske har gått och blivit tråkig men jag har verkligen inte lust nuförtiden. Ibland är det ju kul men det är ju så trist när den nästkommande dagen försvinner i bakfyllan. Finns ju så många bättre sätt att spendera den dagen på.
Nu är det måndag eftermiddag och jag är dagdrivare igen. Har fått en liten "att göra" lista så jag ska väl kika på vad jag kan göra för vettigt med min lediga tid.
Helst vill jag dricka en enorm chailatte på Wayne´s i Farsta centrum med mina kära vänner som jag saknar så hemskt mycket, men det skulle ju bli lite omständigt...


2009-08-15
13:38:23

Fick nog
Jo, jag fick nog med det här jobbet. Har jobbat sju dagar nu fram till midnatt och jag har inte fått ett öre. Jag har fått BETALA för att jobba. Ingen jävla timlön får man och inte ens då kan de bjucka på biljetten till dit man måste åka under arbetstid. Så genom att sluta sparar jag 120 dollar i veckan har jag räknat ut, med tanke på att de jobbar lördagar och söndagar också ibland. Det är en hel del det.
Hursomhelst har jag fått nog av det och känner mig allt som en liten utnyttjad invandrare.
Det är synd, verkligen. För de jag jobbat med har verkligt varit helt fantastiska. Så härliga människor alltså.
På grund av det så kände jag att jag inte ville bara sluta dyka upp utan jag mötte upp dem idag och sa hej då. Lite trist ändå. Tycker att de borde jobba på ett annat jobb jag får anställning på. Det hade varit skitkul.
Efter det gick jag och Ben till vår park och hade myspicknick med vin och annat gott. Det var 25 grader varmt och inte ett moln idag, riktigt sommrigt. Imorgon tänkte vi gå tillbaka till parken och mysa eller går på en ny upptäcktsfärd medan solen är uppe. Det ska bli 29 till 30 grader morgon så nog tänker jag ta tillvara på det. Vad säger ni om det för en vinter då? :P

2009-08-11
01:57:52

Trött, trött, trött
Jag är lite deppig. Första dagen igår och jag var inte hemma förrän tolv på natten. Inte ett öre fick jag för det. Om det inte vore för att de verkar så trevliga där skulle jag ge upp.
Jag är verkligen inte van vid så här sociala människor. De köper bussbiljetter till mig, bjuder på glass, de ger massage och ska kramas. Haha. men det får mig att känna mig välkommen ju.
I söndags åkte jag och Plupp till Cronulla National Park. Det var jättemysigt och området var hemskt fint. Helst vill jag ju till Blue Mountains, men det spar vi tills jag kanske har lite pengar. Hoppas det sker någon gång.

2009-08-08
10:21:44

Första inköpet på lääänge
Idag har jag vart med Angelica i city och shoppat. Det var skoj. Har ju inte shoppat något på så länge så jag knappt minns hur kul det är. Behövde svarta jeans så jag kan gå till jobbet och kanske ha en chans att få lite pengar. Typiskt att man bara får pengar om man sålt något. Vem vet om jag någonsin får något? Så jävla sugit så det finns inte. Men, ja ska försöka iaf, samtidigt som jag kommer fortsätta försöka få ett timbetalt jobb.
Ikväll vill jag gå och mysa och kanske se en film eller nåt, det vill inte Bajs. Typiskt. Jag kommer ju inte vara hemma förrän nio från och med måndag. Aldrig får man ha myskväll.

2009-08-06
12:33:45

Anställd!
Ja, jobbintervjun gick alltså bra. Tack vare min fantastiska personlighet... :P
Intervjun var nästan som den förra, den var en gruppintervju. Fast det kändes liksom bättre den här gången, så jag stannade kvar. Och tur var väl det, annars skulle ju inte jag gå och tjäna pengar imorgon ju.
Det var faktiskt rätt trevligt. Jag var sjukt social och föreslog att vi alla i gruppen skulle gå och fika tillsammans på första rasten. Sen hade vi lunch tillsammans i gallerian och i slutet åkte vi hemåt tillsammans. Två av killarna var jättetrevliga och jag misstänker att de säkert också fått plats.
Ska bli spännande imorgon att få se om det bara är jag eller om någon av dem fick också. Jag hoppas det, skulle kännas trevligare att starta tillsammans med ett bekant ansikte även om vi inte känner varandra.
Så imorgon är min första dag. Då ska jag till kontoret i Bondi och få lära mig om vilka produkter jag ska sälja. Känns rätt skönt faktiskt att tänka att jag ska upp och jobba imorgon. Jag har saknat det faktiskt.

2009-08-05
08:14:16

Och så börjas det på nytt
Fick nyss ett samtal från ett företag jag hade ansökt till. Jag ska få komma på intervju imorgon bitti i Bondi Junction. Pirrigt. Hoppas fan att det inte är som den förra intervjun jag var på, då skiter jag i det, även om jag måste klampa ut mitt i allt. Jag ställer inte upp på det igen helt enkelt.
Jag har liksom ett obehaglig magkänsla att det kan vara på det viset. Fast jag är inte säker.
Har faktiskt ingen aning om vad det är jag sökt till. Fick lite info av tjejen som ringde mig men jag fattar fortfarande ingenting. Jag tror att det handlar om att sälja saker.
Helst vill jag ha ett av jobben jag ansökte till igår. Det verkade liksom passa mig som en handske. Men om jag nu skulle få ett jobb imorgon, vilket jag tvivlar på, så kan jag ju alltid tacka nej om jag av ren tur skulle få det jag faktiskt vill ha.
Usch vad jag är nervös nu. Mage mår illa.

2009-08-04
04:16:40

Hemresan närmar sig plötsligt med superfart
Idag är det den fjärde augusti. Det betyder  att det alltså är precis under fyra månader innan mitt återvändande. Kom att tänka på det nyss och det kändes lite... mystiskt... En del av mig blir dunderglad, den delen av mig som har längtat hem näst intill sjukt mycket. Den andra delen av mig, den delen som upskattar att min chans att prova på att leva i ett annat land, i en annan kultur tycker att det känns en gnutta vemodigt faktiskt.
Men då tänker jag på att jag kan ju komma tillbaka om jag vill. Det är ju faktiskt rätt troligt, om inte säkert, att jag gör det om jag håller ihop med plupp. Annars så kan jag jag ju alltid ta mig en liten work and holiday om jag känner för det.
Med det i åtanke så försvinner den lilla vemodiga gnuttan och så känns det bara trevligt att det verkar som om december närmar sig med stormsteg.

2009-08-03
10:51:01

Uggla med gott samvete
Igår var en slapp dag, bakis som jag var. Men den gick fort för jag sov nästan hela dagen. Nu vill jag inte gå ut på ett tag till. Inte för att jag tror jag gjort något pinsamt. Jag har helt enkelt ingen lust. Känns som att man liksom måste göra något sisådär varannan vecka så folk inte glömmer bort ens existens. Men nu har vi socialiserat i helgen, så nu kan vi uggla i tre veckor till. Härligt. Haha :)

2009-08-01
03:42:33

Den som inte frågar får inget veta
Idag har jag en bra dag. Känns som saker vill sig för mig liksom. Fick nyss svar på mitt mejl till transprtstyrelsen. Jag förlustanmälde ju mitt körkort efter någon hade tjyvat till sig min väska på Mardi Gras. Men sen fick jag ju tillbaka det mesta, de som de inte ville ha, bland annat mitt körkort. Så nu när jag håller på och söker jobb igen ser jag hur mycket de kräver ett giltigt körkort för. Blir frustrerad och tänker morbida tankar om vad jag känner för att göra med fittan som fick för sig att det var en bra ide' att förstöra för mig. Så jag skrev ett litet mejl och frågade om man kunde ta bort en spärrning och göra det giltigt igen. jag kände mig helt blåst när jag skrev mejlet. Kändes ju självklart att det inte går liksom, det är ju en ID-handling. Men den som inte frågar får inget veta.
Och i svarsmejlet fick jag ett litet fax nummer och en trevlig liten text som löd: Skriv till oss att du har hittat ditt körkort och skriv under så häver vi din förlustanmälan.
Wow! Tänkte jag. Det hade jag inte räknat med, vilken trevlig liten överraskning.
Som sagt, den som inte frågar får inget veta.

2009-08-01
01:38:57

Vad är grejen med dessa helgmorgnar?
När jag vaknade imorse kände jag mig härligt utvilad och låg kvar och mös en stund innan jag kikade på klockan. 07:30. Va fan!? Förra lördagen vaknade jag också tidigt och lördagarna innan dess gick jag upp klockan 06:00 till och med. Varför är jag inte lika pigg på vardagarna? Detta är sannerligen ett mystiskt, oförklarligt fenomen. Jag blir inte väckt heller, det är jag som vaknar först och väcker. Finns det en logisk förklaring?