Sofie Svanlund

2008-12-30
15:18:48

En stor sedel
Hjälp vad fattig man blir när man är student som dessutom ska åka iväg och plugga i ett land där det kostar. Mycket. Med en terminsavgift på ca 50 000 i svenska kronor gissar jag att mitt totala lån för bara fem månader kommer landa på runt 100 000. Och det ärdå bara lånet. Sen har jag redan fått lägga tusenlappar på ansökningsavgifter, visum och liknande. Sedan kommer det ju bli dyrt att leva där och turista. Huhh. Hjälp.
Och så har det vart jul med alla julklappar som köpts och nyår kommer nu med nyårskläder lyxigare alkohol. När ska jag hinna spara? Oj, vad jag ångrar att jag inte varit lite mer ekonomisk när jag hade möjlighet. Visst skulle jag kunna lägga undan lite men jag vill ju inte gå i ide innan jag åker liksom...
Så det som tar upp det mesta av mina tankar just nu är verkligen pengar. Pengar, pengar, pengar. Jag tänker så mycket på pengar att jag orkar inte tänka på vad jag kan göra för att förbättra situationen. Så min ekonomiska tanke ser ungefär ut som en stor sedel. Som bara är där. Ibland fladdrar den iväg, men jag orkar inte fundera över hur jag ska få den att stanna kvar...

2008-12-30
15:03:24

Julklappen är tillbaka
Ja, nu är julklappen tillbaka. Bättre än förut. Tack igen familjen.

2008-12-26
12:31:35

Julklapp i ett dygn
Jag fick ett PSP av camiljen att ha i Australien i julklapp. Nu ringde mamma mig och sa att hon hade lämnat tillbaka det. Tydligen blev hon arg på försäljaren när hon skulle dit och säga att spelet inte var komplett. Så nu har jag inte ett spel längre. Kul.

2008-12-26
12:16:15

Annandag Jul
Snart är julen slut och jag får äntligen vara ledig från jobbet idag.
Jag har för avsikt att spendera hela annandagen på soffan, tills jag måste kliva upp för att gå till mormor och äta. Jag är bakis.

2008-12-26
12:09:08

Slut på bussåkande igen.
Nu funkar bilen igen! Allt som har krånglat med den, gjort så att den inte startat och stunkit bränt, var visst endast den lilla generatorremmen som kostade 80 kronor. Billigt och bra. Fan va härligt, söta bil.

2008-12-26
12:04:00

+88... Brottsoffer
Här om dagen, när jag åt lunch på jobbet ringde mobilen. Två signaler. Jag hann inte svara och tur var väl det för det var ett väldigt mystiskt nummer, +88 någonting, så mystiskt att jag visade det för en jobbkompis jag lunchade med. Då sa hon; Men Sofie , det är ju det, nummret från Aftonbladet. Jag fattade ingenting, hade inte hunnit kika i tidningen än, så hon sprang ner och hämtade den.
Stort på framsidan stod det; RING INTE UPP ELLER SVARA +88....
Kändes skumt. Jag var plötsligt ett brottsoffer.
 

2008-12-22
22:34:37

Skitbil
Idag paja skitbilen. Eller ja... skit och skit, jag vet inte. Den har ju faktiskt överstigigt förväntningarna på den. Hur som helst var det väldigt olägligt. Jag jobbar ju ända fram till annandagen och det går inga bussar till mej om kvällarna. Bajs. Så efter jobbet imorrn ska jag byta generatorrem och jag slutar så sent så det blir väl klart på natten, usch.
Det var inte särskilt oväntat, jag har vetat om att det har behövts fixas lite ett tag nu men jag har inte riktigt haft tid. Självklart ska den paja nu när jag har massa jobb och det är jul. Den ville säkert bara jävlas. Fula bil. 

2008-12-22
22:21:31

Liten värld
Världen är så liten att jag börjar nästan tro att i alla fall hela stockholms befolkning har kommit till genom inavel...

2008-12-21
01:16:13

OZ(tralia)

Ja, min resa. Jag ska inte på någon nöjesresa direkt, eller, nöje blir det garanterat. Jag ska plugga nämligen. Study abroad programmet på Maquarie University i Sydney, Australien (OZ). Det är bara en termin men det känns ändå väääldigt länge. Jag kommer ju vara på andra sidan jorden så pass länge att jag iaf kommer att betala räkningar där.. oj, oj, oj... Men jag åker inte ensam, jag har ju lilla Frida med mig. Vi kommer bo tillsammans men vi kommer läsa olika ämnen.

Jag fick inte alla kurser ja ville ha... :( Tydligen får man inte läsa allt som study abroad student men jag fick två av dem jag ville ha trots allt; marknadsföring och ekonomi. Sen blir det till att flumma runt med nån filosofigrej, hmm...

Men innan vi kommer till Sydney tar vi ett break i Hongkong. En impuls vi fick bara när vi var och skulle boka flyg. Känns nästan som att vi ska åka jordent runt. Det ska vi inte. Någon gång säkert, men inte nu. Jag ville stanna extra i London också med Frida tyckte att det räckte med Kina. Och ja, det e väl lika bra det, man har inte obegränsat med resurser liksom. Det blir till att leva på CSN ett tag tills jag fixar nåt jobb i Sydney. För jobba måste jag. Vill inte spendera hela min tid tid i Australien  på campus... Vi har ju massa planer för loven, eller vi och vi, det är väl kanske mest min fantasi som svävar iväg lite skulle jag tro... Vi ska brottas med krokodiler, överleva hajattacker, klara oss ur kvicksand, rida på kameler och mycket, mycket mer. Får se hur det blir med det. Äta känguru har jag iaf bestämt att jag ska göra, för det gör de tydligen där. Bara jag då, eftersom att Frida bara äter sallad. Vet inte om det är så vanligt att de australiensare äter kängurus men jag vet att de exporterar köttet. Däremot tänker jag inte prova på "delikatessarna" i Hongkong. Bland annat äter de lammsnopp... Frida säger att om man äter annat kött så kan man lika gärna äta lammsnopp. Frida ljuger.


2008-12-21
00:51:20

Lipsill

2008-12-21
00:25:34

Min nya påtvingade blogg!

Nu har Therese tvingat mig att på börja den här bloggen tidigare än planerat, huhh... Det var tänkt att jag skulle börja blogga när jag lämnat Sverige. Eftersom att jag egentligen inte gillar allt det här med bloggande så har ju min resa varit som en ursäkt för att göra det ändå. Men, men..  Nu kommer jag smygstarta lite med den...