Sofie Svanlund

2010-09-28
19:21:15

Ensam och mysig
Från och med idag är jag ensam hemma. Så jag har städat tills lägenheten skiner, lagat god middag samt matlåda (ja, det är sant, jag har gjort matlåda). Nu ska jag mysa ner mig i soffan och titta på precis vad jag vill och goffa i mig choklad. Mys!
Får inte glömma att läsa lite projektunderlag bara, blä.

2010-09-24
20:20:36

Underbara fredag!
Idag var en så bra dag!
Den började med att vi gick ner till mitt stackars vrak på parkeringen och tog den för att göra en anmälan.
Efter det rullade vi föriktigt till en bilverkstad med väldiga låga förhoppningar. Jag ville ha en estimation på hur mycket det skulle svida till i plånboken för att göra den körduglig igen.
Inte trodde jag att killen på verkstaden skulle vara så hjälpsam och lägga fram ett kostnadsförslag som fick mig att vilja skutta upp och ner av glädje.
Inte trodde jag heller att han skulle fixa det på en gång.
Så jag lämnade bilen med honom, tog den korta promenaden hem i solskenet för att hinna ta en kaffe innan det var dags att promenera tillbaka.
När jag kom dit var allting färdigt och det visade sig att jag till och med behövde betala mindre än lägsta priset jag tidigare fått.
Så det var bara att lägga tillbaka lite pengar i plånboken och köra en återupplivad bil hem igen.
Jag kände mig så lycklig och obeskrivligt lättad för att det här som varit ett så stort ångestfyllt problem för mig äntligen blivit löst.

Visst syns det forfarande att något har hänt bilen, den har till exempel inga dimljus eller så nu. Men den är nu körduglig och problemfri.
Äntligen har jag min lilla volvo tillbaka igen. Nu kan jag lätt åka hem till Stockholm när jag vill och kan börja jobba på att få iordning hemma. IKEA here I come! :D

2010-09-20
21:56:26

Tjejhelg!
Sitter och läser om systemutvecklingsmodeller. Ganska tråkigt men jag börjar i alla fall förstå vad det är för något nu. Vi hade hoppats på att kunna påbörja rapporten imorgon så jag måste läsa som en galning.
Helgen var roligare. Frida och Thess var här och hälsade på. Supermysigt.
Vi gick ut båda kvällarna. Fredag prövade vi att ta en öl i Mjölby. Det var spännande att få en liten inblick i vart jag hamnat någonstans, kan ju säga att det var en intressant mix av människor.
Lördag var tjejkväll, då drog vi in till Linköping och åt thaimat. Efter det satte vi oss på en pub och snackade, tills vi blev lite mer partysugna och drog till studentkrogen Nationernas Hus.
På hemvägen mötte vi lite mer folk och fick åka pakethållare till Sibylla och käka grilllmat mitt i natten.
Det blev en jätterolig kväll och dagen efter blev det chipsmys i soffan till Family Guy innan det var dags för dem att bege sig.
Superkul har det varit att ha dem här och jag ser redan fram emot nästa gång. Skulle ha bjudit på bilder, om jag hade tagit några.
Jag har helt glömt bort att det ligger en kamera och skräpar här hemma på sista tiden överhuvudtaget.
Äsch, tillbaks till studierna!

2010-09-16
12:05:30

Hemma och myser
Jag åker inte till skolan idag, känner att jag behöver vara hemma och krya på mig. Jag har försökt kurera mig med allt möjligt men inget verkar hjälpa. Har i alla fall inte fått någon feber som jag trodde och det är ju bra.
Så istället för att sitta på ett fullsmockat tåg med dunderförkylning har jag lekt lite med bloggen som ni kanske ser, och hade tänkt ta tid till att gå till stadshuset här i Mjölby och rösta i valet.
Kanske köpa med mig lite mysgott hem så jag kan spendera dagen i soffan och låta mitt immunförsvar bekämpa sina inkräktare.

2010-09-14
22:02:38

Idag kom hösten
I morse när jag jag gick till pendeln märkte jag något som jag funderade på om jag har varit lite tankspridd de senaste dagarna, eller om det faktiskt skett över natten. Träden började bli gula och tappade löv så det yrde omkring i luften.
Det kändes både smått mysigt och lite sorgset på samma gång. Det är ju trist att man blir ordentligt påmind om att vintern är på väg igen fastän hösten ändå är så vacker.

Senare under dagen började jag känna mig mer och mer krasslig också, sådär nästan lite febrig. Superjobbigt eftersom att vi skulle ha  gruppmöte efter skolan och påbörja rapporten. Självklart måste vi även boka tid för handledning imorgon och då kommer jag inte kunna komma hem förrän på kvällen.
Känner på mig att jag inte kommer känna mig särskilt pigg på det imorgon då jag misstänker att det nog kommer bli jobbigt att kliva upp ur sängen.

Så hösten kom nog verkligen idag, både med fladdrande, gula löv och ordentliga förkylningar. Kul...

2010-09-13
18:11:03

Äntligen slut på festen
Skönt att vardagen äntligen ska börja och att nolle-p är över. Inte för att jag inte haft kul, men det blir lite tröttsamt i längden.
Nu är det dags att börja satsa lite på studier, måste redan börja begrava mig i böcker. Känner mig väldigt stressad över allt som måste göras nu faktiskt, känns inte sådär superkul men jag hoppas på att det ska gå bra...
Något som är lite roligare är att jag ser fram emot helgen. Lilla kex och snuttan ska komma på besök, kul ska det bli, tjoho! Saknar att hänga med tjejkompisarna, finns så mycket jag vill göra som kräver det, bland annat är jag i behov av lite shopping och sånt är ju killar helt värdelösa på.
Så för att hinna med det är det väl bäst att jag pluggar på nu... huhh...

2010-09-11
22:01:08

Lägenheten
Tänkte visa hur långt vi kommit än så länge med att komma i ordning :)

Bildbeskrivning:
1 Lilla badrummet
2 Stora badrummet
3 Stora badrummet
4 Köket
5 Köket
6 Sovrummet
7 Sovrummet
8 Vardagsrummet
9 Vardugsrummet
10 Hallen
11 Del av vardagsrummet som är kvar att inreda
12 Svårt att se kanske, me vi har en stor, fin inglasad balkong :)

Får ursäkta att det var mörkt när jag bestämde mig för att fota...
PS Det går att klicka på de flesta bilderna har jag märkt...

2010-09-11
21:16:30

Back again!
Nu ni, hade jag tänkt att det var dags att fortsätta på den här bloggen då jag åter igen har dragit på äventyr. Dock inte riktigt lika långt som sist. Den här gången är det Östergötland som gäller.
Äntligen tror jag mig ha funnit en utbildning som passar mig, systemvetenskap i Linköping.
Egentligen flyttade jag ju in (i första riktiga lägenheten) för två veckor sedan, men har haft på tok för mycket bollar i luften med att komma i ordning hemma och på skolan, för att blogga.
Nu börjar jag äntligen komma till ro och nolleperioden börjar lida mot sitt slut så nu kan väl inläggen börja skrivas.
Så åter igen tänkte jag låta alla där hemma fortsätta ha koll på mig, nu när vi inte kan ses lika mycket som tidigare... igen... :)