Sofie Svanlund

2011-12-21
00:37:19

Nyanländ till Nya Zeeland
Japp, så vi landade igår. Jag är fortfarande trött och självklart jetlaggad som i att det känns som om jag drömmer och jag är lite sjösjuk. Hoppas det går över snart.
Vi har haft en mardrömsresa. Jag rekommenderar INTE att flyga med Air China eller att boka resa via travelstart.se. När vi skulle checka in på Arlanda kunde de inte checka in oss på den sista etappen mellan Melbourne och Christchurch. Detta skulle vi då göra i Peking istället. Väl i Peking ville de inte hjälpa oss och sa att vi får göra det i Melbourne istället. Sedan skulle vi åka mellan Peking och Melbourne med mellanlandning i Shanghai. Då var Peking till Shanghai inrikes vilket innebar att vi vara tvungna att gå igenom tullen "in i Kina" för att sedan göra om detta på flygplatsen i Shanghai då flighten blev en utrikes flight.
När vi landat i Melbourne fick vi kuta till nästa flyg som skulle gå om 40 minuter. När vi kommer fram till gaten var ju som sagt inte incheckade och det var försent eftersom man måste checka in 90 minuter i förväg, vilket är helt sjukt då att vi bara hade en bytestid på 60 minuter även om planet inte hade kommit in sent.
De lyckades dock öppna flighten och boarda oss, men vi fick inte sitta tillsammans eftersom planet var fullt.
När vi äntligen landat vid sista stoppet går vi för att hämta vårt bagage... som inte finns...
I och med att Air China inte meddelade det andra flygbolaget att de skickade passagerare och att Travelstart bokat oss en resa med för kort bytestid hade de igen möjlighet att hinna packa in vårt bagage i planet.
Som tur är har vi nu fått veta att väskorna ska komma till Christchurch idag så att vi äntligen kan få byta kläder efter 3 dygn.
Utöver den pärsen så ser jag fram emot att uppleva nya zeeland nu. Imorgon bilar vi upp norr mot Nelson för att fira jul och vad vi gör efter det har vi inte bestämt än. Vi tar det lite som det kommer :).

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: